windows 11
For forbrukerer opphører støtten for Windows 10 i oktober neste år.

Annonse


Dette er “mytene og misoppfatningene” rundt Windows 11

Microsoft vil gjerne at du bruker en Microsoft-konto med Windows, og bruker du Windows 10 og en lokal-konto, da har de enda mer de ønsker å fortelle deg og administrator.

Microsoft prøver å overbevise bedrifter om å oppgradere

Overgangen til Windows 11 fra 10 har ikke på langt nær gått så kjapt som Microsoft håpet på, og de har vel egentlig ikke hatt en hit med et OS siden Windows 7 da nær sagt alle var enige i at det store og det hele så var oppgraderingen verdt det.

Med Windows 11 overhalte Microsoft det moderne grensesnittet og kastet ut de fleste gamle. Det er også gjort endringer i startmenyen, men de aller fleste endringene har ikke vært praktiske, f.eks. er søket fremdeles rotete og tregt (i stedet for et søk som funker, er fokuset på widgets i startmenyen,) og når det kommer til ytelsesforbedringer eller kjerne-funksjoner man må ha, er det vanskelig å finne at 11 leverer på noen av punktene: Windows 10-kjernen er i aller høyeste grad i bruk, og man kan derfor ikke vente ytelsesforbedringer.

Vi har en rekke ganger påpekt at tallene fra Statcounter ikke avslører noen super-vekst for Windows 11, men nå viser tall fra samme kilde at OS-et krymper. Tall fra mars i år avslører at operativsystemet faller fra 28,18 prosent til 26,72 prosent og altså mister 1,46 poeng. Det er andre OS som også mister brukere, men 11 har klart mistet flest og det kan derfor se ut til at de i størst grad har gått til Windows 10 som øker til 69,04 prosent markedsoppslutning og øker mer 1,81 poeng.

ITavisen, 1. april 2024

Microsoft, i et innlegg rettet mot bedrifter, hevder det er “myter og misoppfatninger” som må påpekes i forhold til Windows 11, og at det nyeste OS-et på grunnleggende måter er likt forgjengeren:

“Faktum er at Windows 10 og Windows 11-designene er det samme som en Windows 10-funksjonsoppdatering. Hvis du er som de fleste organisasjoner, er funksjonsoppdateringer ikke store prosjekter. Windows 11 er bygget på Windows 10, og har til og med et Windows 10-versjonsnummer for høyeste kompatibilitet. Så du kan ta en mer business-as-usual tilnærming til denne oppgraderingen.

Annonse


Windows 11 er bygget på samme grunnlag som Windows 10. Det er en utvikling som forbedrer Windows 10 sine styrker og adresserer begrensningene.”

Microsoft lister så opp de tingene de mener bedrifter misforstår hyppigst:

  • Misforståelse #1: For å distribuere Windows 11, må du samtidig gå “full cloud native.”
  • Misforståelse #2: Navneendringen innebærer en større endring.
  • Misforståelse #3: Applikasjonskompatibilitet er en risiko ved oppgradering til Windows 11.
  • Misforståelse #4: Windows 11-opplevelsesendringen betyr at bedriftens produktivitet vil bli negativt påvirket.
  • Misforståelse #5: Variasjon i enhetskonfigurasjon øker de totale eierkostnadene.

Harjit Dhaliwal, “Senior Product Marketing Manager for Windows Commercial,” endre innlegget med å konkludere med at mange selskap har oppgradert og at oppgraderingen til Windows 11 ikke var mer avansert enn en hvilken som helst utrulling:

“Selv om det er kostnader og risiko forbundet med enten å ta i bruk eller motstå endringer, kan overgangen fra Windows 10 til Windows 11 utføres med selvtillit og betraktes som “business-as-usual.” Faktisk har mange organisasjoner allerede bygget muskelen for å kunne distribuere de fjorten halvårlige funksjonsoppdateringene til Windows 10 til dags dato, og Windows 11 representerer ganske enkelt deres neste utrulling,” hevder han.