windows 11 widgets
Er widgets i startmenyen, som allerede er ganske overlesset, en god ide?

Annonse


Nå gjør de DETTE med startmenyen

Microsoft har ikke snakket om det, men “Windows 11 Canary 26212” bringer med en stor endring, og vi er ikke så sikre at noen har forespurt det.

“Start Menu Companions”

For widgets er smart på skrivebordet så vel som på mobiler og nettbrett, men hva med å kunne plassere der man ønsker dem på skrivebordet i tillegg til at de kan hentes frem fra en “skyvemeny?” Apple har gått for en slik løsning, men Microsoft går en annen vei: til startmenyen og et sidefelt. “Start Menu Companions” er navnet på den nye widget-funksjonen som plasserer dem på høyre side i startmenyen, på et nytt område.

Det at Microsoft ikke har snakket om dette er finurlig, men heldigvis fant vi ut av det relativt tidlig takket være “Albacore” som snoket i koden. Samme person heller kaldt vann i håpet om widgets/gadgets som man kan flytte fritt på skrivebordet, og tror ikke det vil skje med det første. I det minste finnes det innstillinger:

“Du kan konfigurere dem gjennom Innstillinger > Tilpasning > Start. Den har en liste over installerte widgets med av/på-brytere samt en lenke til leverandørens nettsted for tilpasning (i likhet med Widgets er den veldig nettsentrisk).”

Annonse


Hvorfor ikke bare liste opp programmer og tilby indeksert søk?

Startmenyen har gått igjennom noen merkelige endringer de siste årene, og det spørs om de er for det bedre. I mange sammenheng går det tregt å søke etter lokale filer – selv en Microsoft-veteran omtalte startmeny-ytelsen som “komisk dårlig” i april:

“Startmenyen i Windows 11 er komisk dårlig. Maskinen har en 1600 dollar Core i9 CPU og 128 GB RAM, og dette er ytelsen jeg ofte opplever. Hva skjer i Redmond?.” Det spørs om widgets vil forbedre ytelsen.

Annonse