windows 11 startmeny
Andy Young har tidligere jobbet med å kode Windows. Han er ikke imponert over det han ser i Windows 11.

Annonse


Microsoft-veteran om Windows 11: “Komisk dårlig”

Tidligere Microsoft-medarbeider Andy Young slakter selskapets arbeid med ytelsen i Windows 11.

“Arbeid igjen å gjøre”

“Startmenyen i Windows 11 er komisk dårlig. Maskinen har en 1600 dollar Core i9 CPU og 128 GB RAM, og dette er ytelsen jeg ofte opplever. Hva skjer i Redmond?,” skrev Young, en tidligere programvare-utvikler hos selskapet, på X i et innlegg som i skrivende stund har 1,8 millioner visninger.

Start-menyen er en ting, men heller ikke den generelle ytelsen ved bruk av OS-et, spill og programmer er kjappere enn Windows 10, selv om Microsoft har skrytt av optimaliseringer av 11-kjernen. Det er enda verre at Microsoft ikke en gang klarer å designe og kode en startmeny som fungerer tilfredsstillende på dyr maskinvare, for ikke å snakke om at søk der ofte sender brukeren i retning nettsider, og ikke lokalt innhold.

24H2 ser enda verre ut

For å gjøre ting enda noe mer dystert, ser det ikke ut til at 24H2 blir redningen mange håper på: Windows-ekspert “Albacore” har lenge testet den nye versjonen i nesten ferdig utgave, og rapporterer at ytelsen er svak når OS-et tegner grensesnittet og at det kreves for mange CPU-sykluser.

Young påpekte etter at innlegget fikk mye oppmerksomhet, at han på ingen måte hater Windows, et OS han jo var med på å bygge: “For å være tydelig: jeg elsker Windows. Jeg var med på å bygge deler av det. Jeg vil at Windows skal være like bra som den gang, men hvis data tyder på at programvaren du bygger frustrerer en betydelig prosentandel av brukerne, betyr det at det er arbeid igjen å gjøre.”

Annonse