nvidia
Nvidia nærmest dominerer markedet for AI-servere og leverer til de aller største selskapene i et stadig mer intenst race for å eie AI.

Annonse


Nvidia større enn Microsoft

Det har vært frem og tilbake for Nvidia, men nå er de større enn Microsoft for første gang.

AI er nitro for Nvidia

Microsoft har vært verdsatt av markedet høyere enn Apple og Google en god stund, mens Nvidia har skutt fart. Årsaken til at Microsoft har gjort det såpass mye bedre enn f.eks. Apple, er nok AI-sektoren der hele markedet ser til nå: derav hva markedet mener selskapet er verdt akkurat nå, ikke nødvendigvis at de kan innfri billionene av dollarene.

Nvidias aksje-reise er utrolig.

Nvidia endte nylig på en markedsverdi på 3,34 billioner dollar fordi selskapet økte 3,6 prosent på børsen. Det var nok til å slå Microsofts 3,32 billioner dollar – dessuten mistet Microsoft 0,45 prosent i et mindre børsfall.

Nvidia leverer AI-servere til 80 prosent av markedet, og løftes derfor opp av konkurrenter som Microsoft, Google, OpenAI og mange andre selskap som offensivt stor-skalerer datakraften som vil være nødvendig de neste par årene. Vi tror ikke selskapene tør gjette lenger frem i tid enn det, men de må sikre seg så mange brikker som mulig med langvarige avtaler.

Dette var markedstallene 6. juni:

  • Apple: 3,003 billioner dollar
  • Microsoft: 3,151 billioner dollar
  • Google: 2,177 billioner dollar

11. juni gjorde Apple et positivt byks etter avsløringen av iOS 18 og en rekke AI-funksjoner for iPhone og de andre operativystemene:

“Apples sine AI-avsløringer i går kveld ga markedet mersmak, for selskapet fosser frem og er nå verdsatt av markedet til 3,14 billioner: kun Microsoft er verdt mer med 3,2 billioner dollar markedsverdi. Nvidia har en markedsverdi på 2,96 billioner dollar.”