windows recall
I stedet for å lansere Recall som en valgfri funksjon 18. juni, har Microsoft valgt å utsette funksjonen og beta-teste den i stedet.

Annonse


Avbryter lanseringen

Etter massiv kritikk har Microsoft valgt å avbryte lanseringen av Recall-funksjonen til Windows 11.

Endrer til Insider-testing – testingen starter i løpet av noen uker

Selskapet kommuniserte for kun dager siden at de kom til å gjøre endringer, inkludert at tjenesten ikke er aktiv som standard. Men endringene, som også inkluderer kryptering av den lokale databasen er ikke nok mener selskapet, som nå har valgt å ikke lansere funksjonen samtidig med Copilot+-maskinene som kommer i salg 18. juni.

“Recall vil nå skifte fra en forhåndsvisningsopplevelse som var ment å være allment tilgjengelig for Copilot+ PC-er 18. juni 2024, til en forhåndsvisning tilgjengelig først i Windows Insider Program (WIP) i løpet av de kommende ukene. Etter å ha mottatt tilbakemelding om Recall fra Windows Insider-fellesskapet vårt, som vi vanligvis gjør, planlegger vi å gjøre Recall (forhåndsvisning) tilgjengelig for alle Copilot+ PC-er som kommer snart,” rapporterer Microsoft i et blogg-innlegg: man vil derfor måtte være beta-tester av Windows for å få tilgang til funksjonen, og det er ikke kjent hvilken dato testingen starter.

Microsoft har gjort en rekke sikkerhetsforbedringer, men velger likevel å utsette lanseringen til noen uker, og kun for Insiders, i stedet for å lansere med Copilot+-maskiner 18. juni.

Selskapet uttaler at utviklingen av Recall vil være bundet til “Secure Future Initiative (SFI)” og at tjenesten må være god nok til å nå Microsofts krav til kvalitet og sikkerhet. Microsoft har i tillegg til å gjøre funksjonen valgfri og kryptert, lagt til at bruker må logge på. Funksjonen er allerede bevist at kan kjøre på maskiner uten NPU-er.

Brukere vil måtte logge på for å se aktiviteten.