macos ai
Apple holder kortene tett til brystet og det er derfor ikke helt kjent når utviklere, og senere resten, kan teste Apples AI-verktøy og nye Siri. Flere av funksjonene relatert til Siri lanseres uansett ikke før neste år.

Annonse


Kan bli en GIGANTISK Apple-venteliste

Nye Siri og “Apple Intelligence” har startet å dukke opp, i det minste grensesnittene.

Nå starter ventingen og “hackingen”

Det er ikke kjent når Apple skal lansere beta-testingen for allmenheten, utover at det skal skje i løpet av høsten. Nå prøver hobby-hackere å finne måter å skaffe seg tilgang til “Project Greymatter” som Mark Gurman lekket allerede i mai. Dette er prosjektnavnet for, du gjettet det, “Apple Intelligence.”

Det er flere rare “hacks,” inkludert at nye Siri aktiveres på ikke-støttet maskinvare. Det høres ut som at Apple ikke har satt opp systemet for å “sortere” hvilke enheter som støtter alle funksjonene enda, men det er interessant å se at nye Siri allerede svarer brukere på ikke-støttede iPhones.
macOS Seqiocua sitt nye Siri-grensesnitt, men visstnok er det kun UI-et som aktiveres.

Nøyaktig hva man egentlig får tilgang til er ukjent, og i flere tilfeller kanskje ikke annet enn placeholders, men det er interessant Apple har kommet så langt at det “tyter” kode ut fra intern-testingen – det kan jo tyde på en tidligere enn forventet utvikler beta-test.

Skrive-verktøyene sitt grensesnitt, som senere blir drevet av AI, er nettopp kun dette: et grensesnitt som i skrivende stund ikke kan mates med Apples AI. Bilde: Aaron/X

Det avsløres også en macOS-venteliste-grensesnitt – jepp: man vil måtte melde seg sin interesse for å teste. Om dette gjelder beta-testingen av iOS 18 beta-versjonene, eller om det gjelder testingen i høst med de endelige versjonen, det er ikke avslørt enda.

I andre iOS 18-nyheter: RCS-støtte er allerede aktivert og selv fil-overføring fungerer:

Når man er på ventelisten melder Apples nye grensesnitt følgende:

“Du er på listen for å være en av de første som opplever neste generasjon dypt integrert og personlig intelligens.

  • Språkforståelse – Flytende og naturlige interaksjoner, enten du skriver eller snakker.
  • Tekst- og bildegenerering – Lag, rediger og forsterk prosjekter i din egen stemme og stil.
  • Bygget for personvern – Bruk intelligens på enheten og på forespørsel privat skydatabehandling til holde dataene dine private.”
Bilde: Aaron/X
Bilde: Aaron/X