Apple siri
Apple får avansert Siri med AI på tvers av apper og ChatGPT vil spørre brukeren om det er greit å bruke tjenesten om Siri ikke kan svare.

Annonse


Apple betaler ingenting

Microsoft Azure blir en viktig del av iPhone i sommer.

Ingen av partene forventer å tjene store summer i starten

Server-plattformen til Microsoft skal servere OpenAI sin ChatGPT, og på den måten er Apple og Microsoft plutselig indirekte involvert i et viktig prosjekt sammen. Men der det i går kun hørtes ut som en fordel for OpenAI, tegnes det et litt annet bilde i dag. For Bloomberg har snakket med personer med kjennskap til planene, og de avslører at Apple ikke betaler noe som helst for LLM-en, men at Microsoft Azure vil få desto større utgifter fordi de må behandle så mange flere forespørsler. Det er gode nyheter for Microsoft, for det er OpenAI som må punge ut for moroa.

Apple skal ha overbevist OpenAI om å gå med på dette med poenget at ChatGPT og OpenAI får masse reklame for å være front-og-senter når det spørres om ting Siri ikke kan svare på. Fordelen for OpenAI er at de vil hanke inn flere betalende kunder. Vi regner ikke med å få vite hvor mange, men omsetningsresultatet til OpenAI kan bli spennende fremover. Ikke at vi får innsyn i det: selskapet er privat og enda ikke IPO-oppført.

«Apple som mål å tjene penger på AI ved å inngå avtaler om inntektsdeling der de får et kutt fra AI-partnere som tjener penger på resultater i chatbots på Apple-plattformer,» rapporterer Bloombergs Mark Gurman.

Brukere vil få spørsmål om de ønsker å spørre ChatGPT hver gang, noe som typisk vil skje i stedet for at Siri lister opp et nett-resultat slik tjenesten fungerer nå. Det er fra før av kjent at Apple og OpenAI sitt samarbeid ikke er eksklusivt: selskapet er åpne for å implementere Googles Gemini. Målet er å tilby mange LLM-er som Apple gjør det mulig å velge noe annet enn Google i Safari.

Apple nevner nærmest ikke ChatGPT i pressematerialet, men fremhever Siri på følgende måte:

Siri bruker Apple Intelligence for helt nye superkrefter. Med et helt nytt design, rikere språkforståelse og muligheten til å skrive til Siri når det passer deg, er kommunikasjon med Siri mer naturlig enn noen gang. Utstyrt med bevissthet om din personlige kontekst, muligheten til å handle i og på tvers av apper, og produktkunnskap om enhetenes funksjoner og innstillinger, vil Siri kunne hjelpe deg som aldri før.

Apple