Ilya Sutskever linkedin
Nå er spørsmålet om vi får vite mer om Ilya Sutskever, eller det blir hans to partnere, Daniel Gross og Daniel Levy som vil stå for kommunikasjonen.

Annonse


Hjernen back ChatGPT har annonsert eget AI-selskap

Tidligere sjefs-utvikler hos OpenAI, Ilya Sutskever, har annonsert at hans nye selskap heter “Safe Superintelligence Inc.”

“A straight shot to safe superintelligence”

Det var 15. mai nyheten ble kjent at Sutskever var på vei ut av selskapet – dette meldte han på X den gang:

“Etter nesten et tiår har jeg tatt beslutningen om å forlate OpenAI. Selskapets vei har vært intet mindre enn mirakuløs, og jeg er sikker på at OpenAI vil bygge AGI som er både trygg og fordelaktig med en utmerket forskningsledelse. Det var en ære og et privilegium å ha jobbet sammen, og jeg kommer til å savne alle sammen. Takk så lenge, og takk for alt. Jeg er spent på hva som er på planen – et prosjekt som er veldig personlig meningsfullt for meg som jeg vil dele detaljer om når det passer seg,” melder han på X.

Allerede nå er han altså klar til å annonsere det nye selskapet SSI Inc:

“Å bygge sikker superintelligens (SSI) er det viktigste tekniske problemet i vår tid. Vi har startet verdens første straight-shot SSI-lab, med ett mål og ett produkt: en sikker superintelligens. Det kalles Safe Superintelligence Inc. SSI er vår misjon, vårt navn og hele vårt produktveikart, fordi det er vårt eneste fokus. Vårt team, investorer og forretningsmodell er alle på samme linje for å oppnå SSI.

Annonse


Vi nærmer oss sikkerhet og evner i tandem, som tekniske problemer som skal løses gjennom revolusjonerende ingeniørmessige og vitenskapelige gjennombrudd. Vi planlegger å forbedre evnene så raskt som mulig samtidig som vi sørger for at sikkerheten vår alltid ligger foran.

På denne måten kan vi skalere i fred. Vårt enestående fokus betyr ingen distraksjon av ledelsens overhead eller produktsykluser, og vår forretningsmodell betyr at sikkerhet, sikkerhet og fremgang alle er isolert fra kortsiktig kommersielt press,” heter det i X-innlegget, og det legges til at de har kontorer i Palo Alto og Tel Aviv, “hvor vi har dype røtter og evnen til å rekruttere topp tekniske talenter.”