openai
At Ilya Sutskever forlater OpenAI er ikke så overraskende etter hva som skjedde i vinteren i fjor da sjefs-utvikleren ønsket en annen sjef enn OpenAI-sjef Sam Altman.

Annonse


Forlater OpenAI

Ilya Sutskever er medgrunder av OpenAI sammen med Sam Altman og Elon Musk. Nå er han ferdig i selskapet. Meldingen kommer kort tid etter at de annonserte GPT-4o.

Sutskever er ferdig hos OpenAI – skal jobbe med personlig

Men Sutskever var noe helt annen enn en pengemann: Sutskever har vært sjefs-utvikleren for plattformen, men ting slo sprekker vinteren i fjor – det endte med at Altman kom tilbake til OpenAI. Da skal han ha vært en av personene som prøvde å bli kvitt Sam Altman. Nå har Sutskever og Altman annonsert på X at utvikleren forlater selskapet. Jakub Pachocki får rollen Sutskever har hatt.

“OpenAI ville ikke vært hva det er uten ham. Selv om han har noe personlig meningsfullt han skal jobbe med, er jeg evig takknemlig for det han gjorde her og forpliktet til å fullføre oppdraget vi startet sammen. Jeg er glad for at jeg så lenge fikk være nær et så genuint bemerkelsesverdig geni, og noen som var så fokusert på å komme til den beste fremtiden for menneskeheten,” melder Altman på X som avslører at Sutskever har et personlig prosjekt han skal jobbe med. Det høres derfor ikke ut som han forsvinner til Elon Musks Grok med det første. Musk har tidligere uttalt at Sutskever var den viktigste mannen i OpenAI og han saksøkte OpenAI i mars.

“Etter nesten et tiår har jeg tatt beslutningen om å forlate OpenAI. Selskapets vei har vært intet mindre enn mirakuløs, og jeg er sikker på at OpenAI vil bygge AGI som er både trygg og fordelaktig med en utmerket forskningsledelse. Det var en ære og et privilegium å ha jobbet sammen, og jeg kommer til å savne alle sammen. Takk så lenge, og takk for alt. Jeg er spent på hva som er på planen – et prosjekt som er veldig personlig meningsfullt for meg som jeg vil dele detaljer om når det passer seg,” melder han på X.

Annonse