sam altman
Sam Altman er tilbake i selskapet "sitt" OpenAI. Hva som skjer med stillingen hos Microsoft er ikke kjent.

Annonse


Sam Altman TILBAKE

Etter et par kaotiske uker er grunderen av OpenAI, Sam Altman, tilbake i selskapet han var toppsjef for for få dager siden. Det melder OpenAI på X.

Oppdatert, 07:35:

Altman understreker hans og OpenAIs tette bånd ovenfor Microsoft:

Hva skjer med stillingen hos Microsoft?

Det må ha vært en større maktkamp mellom AI-selskapet, Altman og Microsoft. Sistnevnte kommuniserte jo for ikke mange dagene siden at Altman skulle lede sitt eget AI-team hos dem – dette uttalte Satya Nadella samtidig som han forsikret OpenAI om at de fremdeles satset på dem. Det måtte han: selskapet har investert 13 milliarder dollar.

Annonse


Situasjonen var også slik at halvparten av de ansatte i OpenAI truet med å slutte om Altman ikke kom tilbake i tillegg til at Microsoft holdt dørene oppe for at de kunne komme til dem med matching av avtaler og bonuser. Nettopp dette var bakgrunnen for kommentaren “Sataya Nadella” kan ha utført en geni-strek.”

Dette melder de på X:

“Vi har oppnådd en prinsipiel avtale om at Sam Altman skal tilbake til OpenAI som administrerende direktør med et nytt styre med Bret Taylor (leder), Larry Summers og Adam D’Angelo. Vi samarbeider for å finne ut detaljene. Tusen takk for tålmodigheten gjennom dette.”

Annonse