Dell copilot+
Qualcomm kan ha brukt for mye W da de demonstrerte Snapdragon X-brikkene. I bærbare forbrukere kan handle ser det nå ut til at ytelsen er langt svakere enn opprinnelig trodd for å kunne oppnå en akseptabel batterilevetid.

Annonse


OPPDATERT: «Jævlig elendig»

Har Qualcomm overhypet sin Snapdragon X Elite-brikke?

Først publisert 13. juni.

Oppdatert, 14. juni, 09:15:

Samme tester har fått nyer GeekBench-tall, og de er bedre lesning for Samsung enn tidligere med nesten 15 000 flerkjerne-poeng og 2800 enkjerne-poeng. Dette er godt nok til at maskinen, Galaxy Book4, slår Intel Meteor Lake (Ultra-brikkene.)

Annonse


Testeren ønsker uansett ikke å fjerne det gamle tallet på X fordi “selv når Samsung senker klokkehastigheten så mye, er effektiviteten fortsatt dårligere enn en to år gammel brikke,” mener “INIYSA” som sikter Intel “Alder Lake” 12. generasjon og det faktum at Qualcomm-brikken i Book4 Edge måtte klokke ned til 2,5GHz og likevel ikke klarte å prestere bedre på batterilevetid.

iPhone 12 mini fra 2020 yter bedre i enkjerne-testen

De første test-maskinene under Copilot+-banneret har ankommet testere før maskinene kan handles av den jevne forbruker 18. juni, men nå slår håpet om Apple M3-ytelse og opp til 22 timer batterilevetid sprekker. Hvordan Qualcomm oppnådde de opprinnelige tallene er trolig basert på langt høyere W og tilkoblet strøm: det partnere som Samsung leverer er langt dårligere ytelse for å oppnå akseptabel batterilevetid og så lite vifte-støy som mulig. Disse maskinene har nemlig i mange tilfeller vifter til forskjell fra Apples MacBook Air-maskiner.

«Qualcomm er en stor løgner,» mener INIYSA på X og rapporterer at Qualcomm skrøt av rundt 15 000 flerkjerne-poeng i GeekBench og rett under 3000 enkjerne-poeng, mens ekte produkter ikke leverer mer enn rundt 11 000 flerkjerne-poeng og litt over 1800 poeng i enkjerne-testen. Qualcomm har en rekke ganger skrytt av at de nye brikkene yter bedre enn Apple sine, inkludert M3 som er den nyeste for bærbare.

Ingen har heiet frem et reelt alternativ til Intel og AMD x86 mer enn ITavisen, og vi håper på god ytelse og batterilevetid slik at Apple får skikkelig konkurranse i segmentet 10 000 til 18 000 kroner bærbare myntet på forbrukere og studenter.

Men samme X-er er veldig klar på hvor skuffet han/hun er: «For de som ikke kan forstå hvor jævla elendig dette er, er X Elites faktiske stor-kjerneytelse dårligere enn den 4 år gamle A14-brikken i iPhone 12 mini. Qualcomm økte først enkeltkjerne-poengsummen til 3200, som falt til 2900 i et faktisk Windows-miljø, deretter til 2600-2300 (unnskylder det som en modell med lavere spesifikasjoner), og til slutt falt tallet til 1800,» melder vedkommende.