qualcomm snapdragon x plus
Apple får endelig ARM-konkurranse. Nå må PC-produsentene følge opp med gode laptoper.

Annonse


10 prosent kjappere enn Apple M3

Qualcomm har offisielt, etter et par lekkasjer, avslørt Snapdragon X Plus som det itryktes blir å finne i Surface Pro 10 i forbrukerversjon som avsløres 20. mai.

ARM-rivalisering i sommer – Apple følger opp med M4 senere i år

Qualcomm skryter av at Elite-utgaven slår Apples M3-brikke og M2-brikken med hele 50 prosent. Vi får se på hviken måte den gjør det, men de er heller ikke snauere enn at de tror at den rimeligere Plus-varianten vil klare det samme.

“Snapdragon X Plus har den toppmoderne Qualcomm Oryon CPU-en som er en spesialintegrert prosessor som leverer opptil 37 prosent raskere CPU-ytelse sammenlignet med konkurrentene, samtidig som den bruker opptil 54 prosent mindre strøm. Dette bemerkelsesverdige fremskrittet innen CPU-ytelse setter en ny standard innen mobil databehandling, og gjør det mulig for brukere å oppnå mer med større effektivitet,” heter det fra selskapet i et forsøk, sammen med Microsoft, og igjen bringe Windows ARM til massene og fordelene det gir, som forbedret batterilevetid, kjappere oppstart og nye laptop-design. Det har allerede lekket et par maskiner fra Lenovo.

Brikken har 10 kjerner, to mindre enn Elite-modellen og er klokket ned fra 3,8GHz til 3,4GHz. Av NPU-ytelse for AI finner vi 45 TOPS. Ytelsen mot Apple M3 avslører 2000 færre poeng enn Elite i Geekbench, men det er fremdeles 10 prosent kjappere enn Apple M3, ifølge Qualcomm. Av energi-fordeler finner vi 54 prosent mindre bruk ved maks bruk sammenlignet med Intel sin nye Core Ultra 7155H (4,8GHz maks turbo.)

“CPU-ytelse er basert på GeekBench 2024 Mult-Thread på Windows 11 OS kjørt i mars 2024. Snapdragon X Elite og Snapdragon X Plus ble testet med en Qualcomm-referansedesign på Windows 11 OS,” avslører Qualcomm som gjør det klart at maskiner med brikken vil lanseres samtidig med Elite-brikken sommeren i år.

Annonse