final cut pro
Apple har lansert partner-apper for Final Cut Pro for å kunne styre en rekke kameraer.

Annonse


Kamera-folket går bananas for Apple-lanseringen til iPhone

Apple har omsider lansert Final Cut Camera-app til iPhone.

Lanseringer til iPhone, Mac og iPad

Dette er en samarbeidsapp som fungerer med Final Cut Pro slik at man kan mate inn en rekke videokilder inn i hoved-appen, inkludert iPad og nettopp iPhone. Også Final Cut Pro 2 for iPad og Final Cut Pro 10.8 for Mac er lansert, etter at Apple opprinnelig annonserte oppdateringene i mai.

Med systemet får man via iPad visning og kontroll av hvert kamera som brukes, inkludert kontroll av eksponering, fokus, hvitbalanse, ISO, lukkerhastighet og zoom.

For å støtte Live Multicam i Final Cut Pro for iPad 2, kommer Final Cut Camera til iPhone og iPad for å muliggjøre direkteovervåking og individuell kontroll av hver videostrøm. Ved å utnytte de utrolige kamerasystemene på iPhone og iPad, lar Final Cut Camera brukere justere innstillinger som hvitbalanse og manuell fokus, mens de overvåker opptakene. Brukere kan også justere ISO og lukkerhastighet, og aktivere fokustopp, noe som gir enda mer kraft til kamerasystemet på iPad Air og iPad Pro. Final Cut Camera kan også lastes ned gratis som en frittstående videoopptaksapp for å ta opp profesjonelle videoer på iPhone og iPad med presise manuelle kontroller.

Apple
“Live Multicam på Final Cut Pro for iPad 2 lar brukere dirigere og kontrollere opptil fire kameraer, og gir en regissørvisning av hver live video-feed i sanntid,” forklarer Apple om de nye kamera-mulighetene med Final Cut Pro.
“Den helt nye Final Cut Camera-appen på iPhone og iPad kan brukes koblet til Final Cut Pro, eller som en frittstående profesjonell opptaksapp, og muliggjør nøyaktige manuelle kontroller av videoinnstillinger.”