winlator eta prime
Så lenge man vet ca. hvor mye man kan presse mobilen, bør man ikke støte på så alt for mange problemer med krasjing når man bruker en emulator for å spille PC-spill på Androiden. Bilde: ETA PRIME/YouTube

Annonse


Se “Galaxy S24 Ultra” spille PC-spill

Samsung sin Galaxy S24 Ultra har kjappe Snapdragon 8 Gen 3 og masser av plass til å kjøle ned systemet for maks ytelse. Nå viser det seg at mobilen er enda bedre en vi trodde til PC-spill, og en emulator har mye av æren.

Dobbelt så mye GPU-kraft sammenlignet med Gen 2

For det finnes en emulator som heter “Winlator,” og den kjører spillene lokalt. Så mye kraft er det altså i de mest moderne mobil-brikkene. Samsungs nyeste flaggskip kan kjøre spill som Undertale, Far Cry, Bioshock og Fallout 4. Fordelen er at man kan blåse opp mobil-innholdet på en TV med Samsung DeX. Det er nok GPU-kraft i Qualcomms GPU til å kjøre Fallout 4 med lavt detaljenivå og tidvis nå 60 bilder i sekundet med 720p-oppløsning.

Tenk hvor god ytelsen hadde vært om dette kjørte direkte på maskinvaren. Dette er av den grunn alene imponerende tall, og noe som gjør mobilen til en konsoll-på-farten.

Det er en stor ulempe og det er at Steam ofte krasjer med Gen 3-brikken – løsningen er derfor i mange tilfeller GOG. Det er også problemer med å starte Skyrim, som tilfeldig kan feile. Det er mao. mye som kan bli bedre, og det hadde vært fint med et samarbeid mellom flere av de store selskapene for å gjøre emulering eller ARM-porter til mobiler på denne måten kjappere å få til.

Qualomm skal avsløre Snapdragon 8 Gen 4 i oktober.