Sonos ace
At Sonos har fjernet en personvernlovnad i USA sprer bekymring blant kundene.Bilde: ITavisen

Annonse


Slettingen gjør Sonos-kundene nervøse

Sonos Ace er et par gode hodetelefoner, men før disse ble lansert oppdaterte Sonos appen sin.

Og selge eller ikke å selge, er spørsmålet

Og reaksjonene har vært overveldende negative fra mange kunder, dog ser det ut til at appens problemer i hovedsak rammer de med et stort Sonos-oppsett hjemme. Vi hadde ingen problemer med appen da vi testet Ace med Arc, og belønnet Ace med 8,5 av 10 poeng.

Men Sonos har nå en ny kontrovers de må ta seg av, og denne gang kan det være selvforskyldt. Louis Rossmann som er en kjent hobby-mekker og som i mange år har talt for forbruker-rettigheter i forhold til å kunne reparere mobiler og bærbare selv, har lest igjennom Sonos sine oppdaterte retningslinjer og funnet noe skummelt.

Om det skulle stemme at Sonos ikke lenger kan garantere for personvernet på samme måte som tidligere, er det skuffende all den tid de var det første selskapet av størrelse som introduserte en assistent som behandler forespørsler lokalt på enheten.

Annonse


Vi avventer situasjonen i Europa

Sonos har nemlig fjernet «Sonos selger ikke og vil ikke selge personlig informasjon om kundene våre» på sin amerikanske nettside. Vi regner med at det kun er et tidsspørsmål om når de fjerner teksten globalt, da det virker merkelig at de fjerner dette kun for sine amerikanske kunder som jo er den største kundebasen, EU eller ikke.

The Verge har spurt Sonos om hva som skjer, men har i skrivende stund ikke mottatt et svar. Vi oppdaterer artikkelen så fort vi vet mer og merker oss at Sonos har gjort en rekke forbedringer med appen, inkludert alarmer og vekke-alarmer. Sonos har også gjort plattformen sin sky-vennlig med en web-versjon, men denne plattformen mangler 2FA.

Dette er den gamle versjonen:

«Sonos selger ikke og vil ikke selge personlig informasjon om kundene våre. Imidlertid kan visse datapraksis beskrevet gjennom denne personvernerklæringen utgjøre et “salg” eller “deling” av data i henhold til California og/eller andre amerikanske lover. Se CA-tillegget nedenfor for mer informasjon som gjelder for CA-innbyggere. Vi vil at du skal forstå at informasjon om kundene våre er en viktig del av vår virksomhet. Vi avslører kun dine data som beskrevet i denne erklæringen.»

Dette er den nye amerikanske versjonen:

«Visse datapraksiser beskrevet gjennom denne personvernerklæringen kan utgjøre et “salg” eller “deling” av data i henhold til California og/eller andre amerikanske lover. Se CA-tillegget nedenfor for mer informasjon som gjelder for CA-innbyggere. Vi vil at du skal forstå at informasjon om kundene våre er en viktig del av vår virksomhet. Vi avslører kun dine data som beskrevet i denne erklæringen.»