iphone 16 serien
Apples nye iPhone 16-serie oppgraderer iPhone 16 Pro til 6,3" og iPhone 16 Pro Max til 6,9". Neste år skal målet være å introdusere en helt ny og slank modell, eller slanke de eksisterende Pro-modellene. Bilde: Majin Bu/X

Annonse


Baner vei for en ny generasjon supertynne Apple-enheter: iPhone, Watch og MacBook Pro

Vi har tidligere antatt at Apple kanskje tar en rute der de igjen skal slanke en rekke av sine enheter.

iPad Pro har satt en ny standard

Utgangspunktet er enkelt: iPad 11 måler 5,3 mm og iPad Pro 13 kun 5,1 mm. Apples nye M4-brett er derfor selskapets tynneste og i flere sammenheng de kjappeste maskinene. Deretter, i mai, dukket det opp et rykte om nettopp en “iPhone Slim” som kan bli et iPhone X-lignende øyeblikk for Apple (husker du Apple Watch X-ryktene? Nå gir de potensielt mer mening) der den store forandringen er selvforklarende: en veldig mye tynnere toppmodell. Kanskje en Ultra?

Det beste og verste fra Apple

Dette skal være Apples iPhone serie i 2025 – større iPhone Pro og Pro Max har vært ryktet en rekke ganger:

  • iPhone 17: 6,1″
  • iPhone 17 Slim: 6,6″
  • iPhone 17 Pro: 6,3″
  • iPhone 17 Pro Max: 6,9″

Det var flere lekkasjer tidlig i mai fra Analytiker Jeff Pu fra Haitong International Securities: “Samme mann mener dessuten at 17, Slim og 17 Pro et mer “komplekst” aluminum-design, uten at han går i detaljer om hvordan det vil ta seg ut. 17 Pro Max vil fremdeles være laget med titanium, og får i tillegg en smalere “Dynamic Island.”

Pu hevder også at 17 og 17 Slim får 8GB RAM (økning fra 6GB RAM) og A18 eller A19-brikke, mens iPhone 17 Pro og 17 Pro Max får 12GB RAM (opp fra 8GB RAM) og A19 Pro-brikke. Om Apple velger å øke til 12GB RAM på Pro-modellene allerede i år, grunnet iOS 18 sine AI-egenskaper, vet vi ikke, men det er godt mulig.”

Annonse


iPhone 16 Pro Max får den tynneste rammen i på markedet i september. Dimensjonene for de nye 6,9″-modellen skal være avslørt. Bilde: Ice Universe

“Bekrefter” tynnere MacBook Pro, iPhone og Watch

Og nå har en av de aller beste, om ikke den beste Apple-lekkeren, Mark Gurman, kommet med en ny rapport der han går gjennom alt av AI-funksjoner som ikke kommer i den første beta-runden, og bekrefter uten forbehold at han “blir fortalt at Apple nå fokuserer på å utvikle en betydelig tynnere telefon i tide for iPhone 17-serien i 2025. De jobber også med å gjøre MacBook Pro og Apple Watch tynnere.”

I andre Apple-nyheter er det nå skjent at iOS 18 også gir mulighet til å bruke satellitt-nettet til Apple for å sende meldinger også når brukeren ikke er i nød. Apple uttalte da de lanserte funksjonen først med iPhone 14 i 2022 at det ikke ville koste noe de neste to årene – nå som de er klare til å servere meldinger over satellittene fra og med iOS 18, er det grunn til å tro at man snart vil måtte punge ut.

Om du vurderer å teste de nye versjonene kan vi, som Gurman, konkludere med at iPhone, Watch, MacBook og iPad er stabile nok og at batterilevetiden er helt ok, men at enhetene i visse tilfeller kan bli noe varmere enn man er vant med. At test-versjonene er såpass stabile, noe vi ble varslet på forhånd om at de kanskje ikke kom til å være, er fordi Apple luket bort “Apple Integellice” før WWDC fordi ting var for ustabilt for beta-testing.