eu
EU skal visstnok bøtelegge Apple, men om selskapet vet nøyaktig hvilken regel de bryter på hvilken måte, så kan de utføre de nødvendige endringene før bøtene trer i kraft, visstnok om noen uker.

Annonse


OPPDATERT: EU skal ha fått nok av Apple OG Meta

Ifølge Financial Times har EU konkludert med at Apple bryter DMA-lovverket og derfor vil måtte betale bøter.

Oppdatert, 22:02:

Også Meta er i EU sitt søkelys, ifølge en rapport fra Reuters. Funnene til kommisjonen blir lagt frem før august, og selskapene kan risikere store dagbøter. Granskingen av Apple gjelder App Store, mens Meta-granskingen går på at brukere som ønsker en annonsefri-opplevelse, må betale.

Innledende EU-gransking ikke formelt lagt frem

Det er snakk om opp til 5 prosent av hva selskapet omsetter for globalt, hver dag, noe som i skrivende stund er rundt 1 milliard dollar. Det er ukjent nøyaktig hva EU går etter Apple for, men det skal være en eller flere deler av App Store sin “Core Technology Fee.”

Problemet skal være at Apple ikke i stor nok grad gir app-utviklere lov til å styre brukerne til alternative app-butikker. Apple gir som kjent lov til dette, men tar uansett en avgift. Det er ikke ok ifølge tre personer med kjennskap til EUs planer som skal avsløres i løpet av de “kommende ukene,” ifølge de samme personene.