Valve steam
Taper Valve på alle punkter i Storbritannia må de punge ut med nesten 9 milliarder kroner. Bilde: ITavisen

Annonse


Saksøkes for 8,9 milliarder kroner

Valve står foran et massesøksmål i Storbritannia, og taper de er prislappen nesten 9 milliarder kroner.

Gigantisk søksmål – hevder Valve har brutt loven i seks år

14 millioner spillere er inkludert, noe som forklarer den store summen. Massesøksmålet går på at saksøkerne mener Valve presser utgivere til å signere prisparitetsavtaler:

«En prisparitetsavtale er en avtale som sikrer at prisen på en vare eller tjeneste forblir konsistent på tvers av forskjellige markeder eller kanaler. Dette innebærer at en produsent eller leverandør setter regler for at forhandlere ikke kan selge produktet til en lavere pris enn det som er avtalt. Slike avtaler brukes ofte for å forhindre prisdiskriminering og for å opprettholde enhetlige markedsforhold. Prisparitetsavtaler kan bidra til å sikre rettferdig konkurranse og unngå at noen markeder får en urettferdig fordel over andre,» som oppsummert av ChatGPT.

Advokat Vicki Shotbolt «sier at dette har gjort det mulig for Steam å kreve en “overdreven provisjon på opptil 30 prosent”, noe som betyr at britiske forbrukere betaler for mye for å kjøpe PC-spill og tilleggsinnhold,» rapporterer BBC.

En av advokatene (Milberg London LLP) som leder massesøksmålet mener at «Valve rigger markedet og drar fordel av britiske spillere. Konkurranseloven er til for å beskytte forbrukerne og sikre at markedene fungerer som de skal. Når de ikke fungerer som de skal og forbrukere blir skadet, gir kollektive handlinger av denne typen forbrukerne en stemme og en måte å holde store selskaper, som Valve, til ansvar.»