microsoft azure
Microsoft Azure skal brukes for å kjøre ChatGPT på iPhone og iOS 18 i høst.

Annonse


Microsoft blir kritisk for iPhone

Microsoft eier 49 prosent av OpenAI, og er derfor å finne iOS 18.

OpenAI bruker Azure for ChatGPT på iPhone

For visstnok skal OpenAI bruker Microsoft Azure for å servere, eksklusivt, sine AI-tjenester i høst til iPhone, iPad og Mac i form av ChatGPT.

Hverken nye Siri eller “Apple Intelligence” er å finne i de nye OS-testversjonene: dette kommer i høst. Apple har også åpnet for at konkurrenter som Google Gemini skal kunne integreres i iOS slik at brukerne kan bruke sin favoritt LLM, en av dem er kanskje foretrukket til matte, en annen til skriving og kreative oppgaver.

Det er The Information som hevder at OpenAI sin AI-plattform for Apple kun kjører Microsoft Azure sky-tjenester. Det er dog ikke nok informasjon til å vite nøyaktig hvilke spørringer som leveres av Azure, og hvilke som kjører via Apple sin “Private Cloud Compute:”

“Roten til tillit for Private Cloud Compute er beregningsnoden vår: spesialbygd servermaskinvare som bringer kraften og sikkerheten til Apples silisium til datasenteret, med de samme maskinvaresikkerhetsteknologiene som brukes i iPhone, inkludert Secure Enclave og Secure Boot. Vi paret denne maskinvaren med et nytt operativsystem: en herdet undergruppe av grunnlaget for iOS og macOS skreddersydd for å støtte arbeidsbelastninger for Large Language Model (LLM) samtidig som den presenterer en ekstremt smal angrepsoverflate. Dette lar oss dra nytte av iOS-sikkerhetsteknologier som kodesignering og sandboxing,” forklarer Apple om AI-sikkerhetsplattformen.

Annonse


Vil ikke kunne trene med Apple-data

Windows Central påpeker at “Apple Intelligence er avhengig av sin grunnleggende modell og private sky,” men den nye informasjonen gjør det uansett “umulig å tyde hvilke funksjoner som vil bli drevet av Apples sky og Microsofts Azure-sky.”

Apple lover nemlig at OpenAI ikke får tilgang til Apple-kunders data. Det styrker personvernet, men AI-en vil ikke kunne trenes på samme måte.

Microsoft eier en betydelig andel av OpenAI, nemlig 49 prosent. Partnerskapet startet med en investering på 1 milliard dollar i 2019, etterfulgt av ytterligere 10 milliarder dollar i investeringer. Microsoft har også rett til opptil 75 prosent av OpenAI’s fortjeneste inntil deres investering er tilbakebetalt

ChatGPT