apple intelligence
Apples e-post-app får ikke kategoriserte meldinger på iOS 18-lanseringsdagen, men meldinger skal sorteres på enheten og ikke via nettet.

Annonse


Du vil måtte vente på dette til iPhone

Det er ikke bare nye Siri og “Apple Intelligence” for iPhone 15 Pro og M1-maskiner som kommer senere.

Du må vente litt lenger på e-post-sortering

Det er Apple selv som lister opp funksjonene som ikke kommer med iOS 18, men det er ikke kjent hva som kommer til hvilken versjon. Mao. dukker kanskje ikke opp en eller flere av disse funksjonene før iOS 18.2 eller senere.

Gmail har i en årrekke sortert e-post i mappe-kategorier, og nå skal Apples e-post-app endelig gjør det samme en gang senere i år. Med maskinens brikkesett (altså lokalt slik at Apple ikke må “lese” e-posten din) skal innhold kategories inn i følgende mapper:

  • Primær: Personlige og tidssensitive e-poster
  • Transaksjoner: Kvitteringer og bekreftelses-e-poster
  • Oppdateringer: Nyheter og varsler på sosiale medier
  • Kampanjer: Markedsførings-e-poster og kuponger

Det vil fremdeles være mulig å vise all e-post i samme liste, men merk at dette kun vil fungere om enheten er satt til engelsk. Mange AI-funksjoner vil ta lang tid før oversettes til norsk.

Annonse


Apple sin nye e-post-app vil også gruppere meldinger fra samme avsender.

Støvsuge-roboten ikke klar for Apple Home før senere i år

Det er også flere Apple Intelligence-funksjoner (det vil dessuten ikke være støtte for annet enn engelsk i år) som ikke lanseres før neste år. Ifølge Bloomberg sin Apple-journalist Mark Gurman inkluderer det personlig kontekst, skjerm-aktivtet og dypere app-kontroll.

Det Gurman tror kommer, er naturlig nok Siri med en mer naturlig stemme, samt AI-verktøy som hjelper til med skriving, varsler-prioritering, oppummsering av meldinger, generering av egendefinerte emojier og mer.

Det vil også legges til støtte for støvsuger-roboter senere i år, slik at Apple Home (og derfor Siri) kan styre kjerne-funksjonalitet som støvsuging, mopping, strømkontroll, rengjøringsmodus og ladestatus. Robotstøvsugere vil også fungere med automatiseringer og scener.

Dette er det beste og verste med Apples nye OS