windows copilot
Copilot-knappen i de nye Windows Qualcomm Snapdragon-maskinene gjør ikke annet enn å starte en PWA-app nå uten Windows-integrasjon.

Annonse


Nå gjør ikke denne knappen mye

Det er et ganske sterkt signal når man dedikerer en ny tastatur-knapp til noe.

Starter bare en PWA-snarvei

Men nå gjør ikke Copilot+-maskinene med den nye dedikerte AI-knappen stort mer enn å starte en web-app-versjon av hjelperen. Appen er heller ikke integrert i Windows, så derfor kan den heller ikke endre Windows 11-innstillinger eller låse seg som en app til høyre side av grensesnittet.

“Det er bokstavelig talt bare en PWA. Microsoft har til og med fjernet tastatursnarveien til Copilot på disse nye Copilot Plus-PC-ene, så WINKEY + C gjør ingenting,” skriver The Verge med forundring over endringen som håper Microsoft kombinerer knappen med andre knapper slik at man kan utføre mer spesifikk AI-oppgaver utover å starte en PWA-app.

I EU kan vi skjønne det, men USA?

Det er en merkelig endring, og noe de kunne ha kommet til å bli tvunget til å gjøre i EU-området, fordi lovverket der krever at man blant annet kan avinstallere enhver app, også de innebygde. Hvorfor Microsoft har utført endringen også i USA, er merkelig, og de har ikke forklart hvorfor løsningen er gjort dårligere på hjemmemarkedet.

Annonse


“Som en del av denne oppdateringen utvikler vi også Copilot-opplevelsen på Windows som en app som festes til oppgavelinjen. Dette gjør det mulig for brukere å få fordelene med en tradisjonell appopplevelse, inkludert muligheten til å endre størrelse, flytte og knipse vinduet – tilbakemeldinger vi har hørt fra brukere gjennom forhåndsvisningen av Copilot i Windows. Denne modellen lar også Microsoft utvikle og optimalisere opplevelsen mer smidig basert på tilbakemeldinger fra brukere,” skriver selskapet om oppdateringen. Fordi appen festes til oppgavelinjen som nevnt, er årsaken de nevner for at win + c ikke gjør noe lenger.

For en uke side annonserte Microsoft at de ikke kom til å lansere Recall fra og med 18. juni:

“Recall vil nå skifte fra en forhåndsvisningsopplevelse som var ment å være allment tilgjengelig for Copilot+ PC-er 18. juni 2024, til en forhåndsvisning tilgjengelig først i Windows Insider Program (WIP) i løpet av de kommende ukene. Etter å ha mottatt tilbakemelding om Recall fra Windows Insider-fellesskapet vårt, som vi vanligvis gjør, planlegger vi å gjøre Recall (forhåndsvisning) tilgjengelig for alle Copilot+ PC-er som kommer snart,” rapporterer Microsoft i et blogg-innlegg: man vil derfor måtte være beta-tester av Windows for å få tilgang til funksjonen, og det er ikke kjent hvilken dato testingen starter.”