embracer group
Embracer Group har i løpet av det siste året sparket 1500 medarbeidere, og skal ta i bruk AI, men mener det ikke vil påvirke hvor mange de ansetter.

Annonse


Sparket 1500 – skal bruke AI

Det svenske moderselskapet “Embracer Group” (tidligere “Nordic Games Licensing AB”) står bak selskap som THQ Nordic, Gearbox Entertainment og Crystal Dynamics.

1500 måtte gå i løpet av det siste året

Som resten av bransjen har de måtte kutte, og fordi de er så store med så mange selskap og merkevarer under seg, er effektivisering det viktigste man kan gjøre, spesielt når konkurrentene allerede gjør det med AI. Det er nettopp hva den kontroversielle endringen også forsvares med: gjør de det ikke, vil de falle bak selskap som EA, Sony, Square Enix og Ubisoft.

“AI har evnen til å forbedre spillutviklingen massivt ved å øke ressurseffektiviteten, legge til intelligent atferd, personalisering og optimalisering til spillopplevelser. Ved å utnytte AI skaper vi mer engasjerende og oppslukende opplevelser som gir hver spiller en unik, dynamisk og personlig opplevelse,” skriver Embracer i sin nye rapport som hevder at teknologien ikke kommer til å erstatte mennesker. Det er visstnok ikke slik de kommer til å bruke teknologien, og personer med visse handikapp kunne hjelpes inn i bransjen med AI-verktøy er håpet.

Selskapet la ned Volition, som stod bak Saints Row-serien, i august i fjor. Og har til sammen kansellert 80 spill og sparket 1500 medarbeidere.

Embracer Group er delt opp i tre ulike selskap med ansvar for ulike studioer.