iphone 15 pro-knappene
Det kan se ut til at volumknappene blir sensitive i forhold til hvor hardt man trykker. På en måten kan man øke volumet, eller senke det, kjapt ved hardt nedtrykk.

Annonse


I år blir iPhone-knappene smarte og kan gjøre mer

Hva gjør Apple for å løse batteri-problemet nå som det er ryktet, og mer eller mindre bekreftet, at årets iPhone-toppmodeller kvitter seg med fysiske knapper?

Oppdatert, 16:45:

Det er nok en lekkasje fra samme MacRumors forum-medlem som tidligere i dag. Nå avsløres det at det som tidligere var en skyvebryter for å dempe lyden med digitale berøringstrykk vil kunne gjøre mye mer, akkurat som man kan tappe på baksiden av en iPhone for å utføre en rekke oppgaver.

Oppgavene som blir mulig med den nye knappen er mange av de samme, inkludert lyd-demping, knipse skjermbilde, hente opp kamera, lyst/mørkt tema, ikke forstyrr og rotasjonslås.

Annonse


Mulig blir funksjonen lik action-knappen til Apple Watch Ultra som kan forhåndsdefineres til å hente opp funksjoner, kanskje vil knappen reagere ulikt i forhold til hvordan man berører.

Alt tyder på at dette skjer

Som allerede avslørt blir knappene annerledes foruten at de blir heldigitale og egentlig ikke fysisk trykkes inn (dessuten forsvinner skyvebryteren for å dempe volumet, i stedet skal man trykke inn en knapp) – det bare føles slik. Men hva skjer om batteriet går tomt eller når enheten er skrudd av? Noe må jo gi liv til disse knappene nær sagt hele tiden, og det i lang tid.

Løsingen er per en MacRumors-lekker (den samme som avslørte detaljer om “Dynamic Island” i fjor) en ny hjelpe-CPU som bruker ekstremt lite strøm og som også er aktiv når mobilen er tom for strøm og skrudd av (naturlig nok.)

Her er de nye iPhone 15 Pro-knappene

Tar over for eksiterende brikke

Den nye brikken skal ifølge samme lekker erstatte CPU-en som i dag brukes til “Hvor er?”-sporing av iPhone selv om den er tom for strøm – dette kan den gjøre i opp til 24 timer etter at batteriet er tømt. Også Apple Pay Express fungerer etter at mobilen er tom for strøm takket være dette, og i opp til fem timer.

Med digitale knapper kan Apple gjøre forbedringer i bruk. Lekkeren sier det er to prototyper internt hos selskapet der en av de som testes høyner volumet kjappere om man presser hardt. Om dette ender opp i det endelige produktet er for tidlig å si, men det kan uansett styres fra programvare.

Det er også avslørt at iPhone 15 Pro-modellene får rekord-tynne rammer, design i titan og at 15 Pro Max utstyres med teleskop-zoom. Dessverre vil forbedringene trolig også drive opp prisen.