playstationstoresaksøkesformilliarderistorbritannia
Playstation Store-søksmålet gjelder kjøp i en viss periode i Storbritannia. De som oppfyller kravene er automatisk med, noe som er årsaken til den høye summen.

Annonse


Playstation saksøkt for nesten 30 milliarder kroner

Sony blir nå truffet av et massesøksmål fra Storbritannia på smått utrolige 58 milliarder kroner.

Stor-søksmål mot Playstation Store-forretningene

Det er hele ni millioner personer representert av Alex Neill, en forbrukerrettighetsekspert. Årsaken til det høye tallet er at man automatisk inkluderes og ikke trenger gjøre noe så lenge man oppfyller kravene.

Neill mener at Sony lurte folk ved å ta 30 prosent kommisjon på hvert digitale spill og i-spill-kjøp gjort gjennom Playstation Store.

Søksmålet omfatter en tidsramme på seks år, faktorer inn at den beregnende skaden per person er 67 til 562 pund, og det blir det jo fort penger av med så mange klagere.

Annonse


Søksmålet har en fem-punkts liste med klager:

  1. Sony har nesten monopol på salg av digitale spill og tilleggsinnhold gjennom sin kontroll over PlayStation Store
  2. Sony bruker denne dominansen for å håndheve strenge vilkår og betingelser for spillutviklere og utgivere
  3. Vilkårene gjør det mulig for Sony å sette en pris på digital-spill og innhold til 30 prosent kommisjon for hvert kjøp av spill eller ekstra-innhold fra Playstation Store
  4. Dette resulterer i overdrevne og urettferdige priser for forbrukerne
  5. Prisene står ikke i forhold til kostnadene til Sony ved å tilby disse tjenestene til sine kunder

En av advokatene i saken, Natasha Pearman, uttaler følgende:

“Sony dominerer digitale-distribusjonen av Playstation-spill og innholdet i spillet; de har implementert en konkurransebegrensende strategi som har resultert i for høye priser. Prisene står ikke i forhold til kostnadene til Sony.

Dette kravet er bare mulig å prøve grunnet fravalgsordningen for kollektive handlinger som ble innført av “Consumer Rights Act 2015″; et regime som Alex kjempet for å innføre. Vi ser frem til å samarbeide med Alex og sørge for at regimet når sine mål om å beskytte og kompensere forbrukerne.”

Det er sjelden smart å handle direkte fra Sonys butikk, for selv om det kanskje kan være ditt eneste alternativ en kveld, koster f.eks. The Last of Us Part I (2. september) 799 kroner der, men 699 kroner i andre norske nettbutikker.

Sony har enn så lenge ikke kommentert saken.