tesla optimus
Elon Musk tror at roboter snart blir en trillion dollar-stor marked og Tesla vil kunne eie minst 10 prosent av det med roboter til drøye 100 000 kroner.

Annonse


Tror på roboter i alle hjem

Elon Musk brukte Tesla investor-møtet til å snakke om roboter og han tror at Tesla kan eie minst 10 prosent av markedet og at alle vil ha en robot hjemme.

Tror roboter blir et 1 milliard-stort marked

Musk har alltid omtalt Tesla som et AI-selskap, og som et ledd i en slik strategi, hva er vel mer logisk enn roboter? Vi har tidligere skrevet at selskapet har ekspandert testingen til mindre jobber for robotene på gulvet, og nå forsterker Musk denne visjonen og mener at Tesla vil bruke over 1000 roboter som ekstra-hjelp allerede neste år. Det er de samme robotene han mener Tesla skal selge til sluttbrukere neste år.

Tesla-sjef Elon Musk er sikker på at roboter er det neste store for Tesla.

Dessuten mener han at “alle” vil ønske seg en robot, og at han tror Tesla vil kunne servere 10 prosent av et slikt marked, om ikke mer, og alene ha roboter som en trillion dollar stor business for selskapet som fremdeles sliter med å rulle ut autonom kjøring til bilene sine.

Men Musk er som vanlig optimistisk og tror at Tesla, med Optimus som det viktigste produktet, vil bli verdt 10 ganger mer enn dagens mest verdifulle selskap – det veksler mellom Microsoft og Apple, med Nvidia rett bak, hvem som er verdt mest for tiden.

Musk anslo, tilsynelatende tilfeldig i løpet av eventet, at Tesla vil kunne selge roboter for rundt 10 000 eller 20 000 dollar, og at en robot uansett blir billigere enn en bil.