tesla optimus
Tesla har kommet så langt med sin Optimus-robot at de trenes til å utføre kjedelige repeterende arbeidsoppgaver.

Annonse


Tesla har satt robotene sine i arbeid

Tesla fortsetter å forbedre hva deres robot Optimus er i stand til. Nå settes de i arbeid etter treningsøkter.

“Tesla er et AI-selskap”

For Elon Musk har sagt Tesla først og fremst er et AI-selskap, og med roboter og robot-taxier på vei, er det vanskelig å ikke være enig på lengre sikt enn i forhold til FSD-lanseringen til bilene. Selskapets aksje var på det laveste siden januar 2023 i april i år, men har hentet seg tilbake. En av årsakene er at selskapet samtidig med robot-taxien har fremskyndet lanseringen av en billig-bil til i år i stedet for 2026, og et stadig fokus på AI.

Men tilbake til Optimus som sist ble vist frem i februar. Den gang gikk den bare rundt i Teslas lokaler:

Retter opp eget kløneri

Men for ikke mange timene siden lastet teamet opp en helt ny video, og der tar ikke roboten bare en tur gjennom kontorene på tampen av klippet, men utfører først arbeidsoppgaver. Roboten ser med maskinvaren på innsiden, det er altså ingen nett-tilkobling nødvendig.

Optimus trenes av mennesker som utfører de fysiske oppgavene for å trene robotens nevrale nettverk. Bilde: Tesla
Tesla sier Optimus tar stadig lengre gåturer gjennom kontorene. Bilde: Tesla

For å kunne se verden, plukke opp objekter og skjønne ting, bruker den kun 2D-kameraer, taktil teknologi i hendene og trykk-sensorer. Som du ser under er spesielt sistnevnte viktig når man skal organisere battericeller – legg også merke til hvordan den retter opp feil, av seg selv. Roboten er nemlig trent med sitt eget ende-til-ende nevrale nettverk

Annonse