Android
Dave Burke er ferdig som VP for utvikling av Android. Bilde: ITavisen

Annonse


Slutter med Android etter 14 år

Googles Dave Burke, «VP of engineering for Android,» slutter med Android etter år med ansvar på øverste nivå.

Søker AI-oppgaver

AI er årsaken Burke nevner som grunn til at han nå søker andre jobber hos Alphabet:

«AI har potensialet til å spille en sentral rolle i å akselerere medikamentoppdagelse, med bred anvendelighet, inkludert i vanskelig å behandle pediatriske kreftformer, et tema som ligger meg nært,” sa Burke. “Jeg jobber med Sundar for å utforske relevante roller i Alphabet.” Burke har vært på Android-teamet i 14 år.»

Endringen kommer kort tid etter at Google annonserte de skal kombinere Android og maskinvareavdelingene under et nytt «Platforms and Devices»-team som ledes av Rich Osterloh. Sameer Samat er nå sjef for Android:

Annonse


«Sundar Pichai, sjef for Google, har annonsert en stor omorganisering av selskapet med etableringen av “Platforms and Devices”-gruppen med AI som ledestjerne. Gruppen vil få ansvaret for det meste av forbrukervendte produkter og tjenester, inkludert Pixel, Android, Chrome, ChromeOS, Photos og mer. Rick Osterloh får den viktige jobben. Osterloh hadde tidligere tittelen “SVP of devices and service,» skrev vi 18. april.

Plattform og maskinvare-teamene til Google gjennomgår for tiden engjennomgår en omorganisering ifølge personer med kjennskap til det som rører seg internt.