Microsoft Skype
Vi nå konkludere med samtlige av verdens største teknologigiganter lytter til samtaler gjort med deres respektive taleassistenter.

Annonse


Trodde du samtalene dine var private?

Akkurat da vi trodde at vi hadde nærmet oss slutten kommer det nok en avsløring. Det viser seg nemlig at det slett ikke bare er Google, Amazon og Apple som lytter til opptak/samtaler gjort gjennom deres respektive tjenester.

Hevder de informerer brukerne. Joda, men de har utelatt noe vesentlig

Nå kan Motherboard avsløre at også Microsoft-ansatte lytter til Skype-samtaler. Dette gjør selskapet gjennom Skype-appens oversettelsesfunksjon.

Det kommer frem av en rekke interne dokumenter, skjermbilder og lydklipp som Motherboard har fått tilgang til.

På Skypes nettsider opplyser Microsoft om at lyd fra samtaler kan bli analysert for å kunne forbedre tjenesten, men det opplyses ikke om at mennesker brukes til denne jobben.

Annonse


Lytter også til Cortana-kommandoer

Motherboard har altså fått tak i lagrede Skype-lydklipp som tilhører intetanende brukere. Klippene inkluderer blant annet samtaler mellom kjærester/ektefeller og inneholder informasjon om personlige utfordringer som for eksempel vekttap og kjæreste-problemer.

Andre filer viser angivelig at Microsoft-medarbeidere lytter til stemmekommandoer gjennom selskapets taleassistent, Cortana. Klippene varer stort sett i bare noen sekunder, oftest mellom 5-10 sekunder. Enkelte lydklipp varer imidlertid lenger enn dette, skriver Motherboard.

Les også: Slik stopper du mennesker fra å høre på det du sier til Alexa

Saken fortsetter under bildet.

Skype translate
Microsoft har lyttet til samtaler gjort via Skypes oversettelsesfunksjon,

– Viser hvor avslappet det er

Personen som har lekket informasjonen er ikke direkte Microsoft-ansatt, men jobber på oppdrag for selskapet. Kilden ønsker kun å uttale seg anonymt overfor Motherboard på grunn av taushetsplikt.

– Det faktum at jeg faktisk kan dele noe av dette med dere viser hvor avslappet ting er med tanke på beskyttelse av brukerdata, sier personen til nettstedet.

Les også: Kan denne Skype-funksjonen revolusjonere videosamtaler?

Microsoft har følgende kommentar til avsløringene.

«Microsoft samler inn stemmedata for å tilby og forbedre stemme-aktiverte tjenester slik som søk, stemmekommandoer, diktering og oversettelsestjenester. Vi streber mot å være åpne og gjennomsiktige når det gjelder vår kolleksjon og bruk av stemmedata for å forsikre at kunder kan gjøre informerte valg om når og hvordan deres stemmedata blir brukt. Microsoft får kundenes tillatelse før stemmedata samles inn og brukes», skriver selskapet i en uttalelse til Motherboard.

Dette hører menneskene som analyserer klippene

Microsoft-medarbeideren som har lekket informasjonen overfor nettstedet forteller at mange intime detaljer kommer frem av lydopptakene.

– Noe av det jeg har hørt kan helt klart bli beskrevet som telefonsex. Jeg har hørt folk oppgi sine adresser i Cortanta-kommandoer, eller spurt Cortana om å tilby søkeresultater for pornografisk innhold. Selv om jeg ikke helt vet hva man kan gjøre med denne informasjonen, virker det rart for meg at det ikke blir håndtert i et mer kontrollert miljø.

Kilde:
Motherboard

Annonse