Skype har som mål å bli mer tilgjengelig for personer med funksjonshemminger.
Skype har som mål å bli mer tilgjengelig for personer med funksjonshemminger.

Annonse


Kan denne Skype-funksjonen revolusjonere videosamtaler?

Som en del av feiringen av FNs internasjonale dag for personer med funksjonshemminger, annonserer Skype at en ny funksjon er på vei til tjenesten deres.

Lærer på egen hånd

Det er spesielt hørselshemmede som vil kunne dra nytte av den nye funksjonen. Det er nemlig snakk om teksting av videosamtaler i sanntid.

Du skal altså kunne få med deg innholdet fra en samtale uten å bruke hørselen. Det er kunstig intelligens som muliggjør dette, så hvor godt dette vil fungere i praksis, avhenger i stor grad av hvor god denne teknologien er. Ifølge Microsoft vil funksjonen bruke kontekstbasert læring og på denne måten forbedres automatisk av at folk benytter seg av funksjonen.

Hvis det funker som annonsert, kan dette bli riktig så nyttig for mange, spesielt når ambisjonen deres om å tilby tjenesten i mange språk blir en realitet. Skype hevder i hvert fall at over 20 språk vil støttes om få uker.

Annonse


Microsoft redesigner Skype igjen

Nyttig for flere

Også for personer som ikke er hørselshemmede eller døve, kan dette bli nyttig. Se for eksempel for deg at du snakker med en venn på andre siden av jordkloden, og som har et annet morsmål enn deg. Vanskelig å forstå hva personen sier? Automatisk teksting i sanntid kan være et nyttig hjelpemiddel.

Funksjonen skal virke på den nyeste versjonen av Skype, og fungere både på en til en-samtaler og gruppesamtaler.

Skype skriver på sin blogg at funksjonen vil få flere tilpasningsmuligheter etter hvert. Blant annet skal du kunne få opp underteksten for hele samtalen i et scrollbart vindu, så du kan gå gjennom hva som ble sagt i ettertid.

Samme funksjonalitet er også på vei til Powerpoint, ifølge Microsoft. Det er Office 365-abonnenter for Powerpoint på Windows 10, Powerpoint for Mac og Powerpoint Online som vil få tilgang til funksjonen.

 

Kilde:
Skype

Annonse