FBI fikk medhold i en føderal domstol.
FBI fikk medhold i en føderal domstol.

Annonse


FBI trenger ikke avsløre hvordan de hacket en iPhone 5c

Den mye omtalte FBiOS-saken stjal mye av overskriftene tidlig 2016. FBI ønsket å få tilgang til en iPhone 5c brukt av masseskyteren Syed Farook, som drepte 14 personer i et terroristangrep i San Bernardino i California, men Apple nektet plent å hjelpe dem.

Ønsket innsyn
Før partene møttes i retten lyktes FBI med å få tilgang til den aktuelle iPhonen. Byrået har siden den gang nektet å avsløre hvem som hjalp dem og hvordan de kom seg rundt sikkerhetssystemet til enheten.

I fjor høst la nyhetsorganisasjonene Associated Press, Vice News og USA Today inn et Information Act-søksmål for å få detaljene frem i lyset.

Retten dømte i FBIs favør
Trioen fikk ikke medhold i en føderal rett der dommer Tanya Chutkan lørdag dømte i favør FBI. En av tingene det ble lagt vekt på er beskyttelse av selskapet som hjalp FBI som i fremtiden kunne blitt utsatt for angrep.

Annonse
Retten avslo også kravet om å fremlegge informasjon om hvor mye FBI betalte for metoden som låste opp iPhonen. Dog har tidligere FBI-topp James Comey og senator Dianne Feinstein avslørt at byrået betalte rundt én million dollar.

Hvem som faktisk hjalp FBI er mer usikkert. Det har tidligere blitt hevdet at det var det israelske sikkerhetsselskapet Cellebrite, men det har også versert rapporter om at FBI fikk hjelp av hackere.

 

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse