Hopp til navigasjon Hopp til innhold
FBI skal ha betalt millioner for å få låst opp iPhonen. (Ill.: Wikipedia/Apple)

Så mye betalte FBI for å låse opp San Bernardino-iPhonen

Senator forsnakket seg.

Det stormet rundt FBI og Apple i kjølvannet av terrorangrepet i San Bernardino i USA i desember 2015. FBI ønsket at Apple skulle hjelpe dem med å låse opp telefonen som tilhørte en av de drepte terroristene, men IT-giganten nektet.

Det gikk så langt at de selskapene egentlig skulle møtes retten, men kort tid før den tid klarte FBI – med hjelp fra en tredjepart – å låse opp den aktuelle telefonen, en iPhone 5c.

Flere millioner kroner
Frem til nå har det vært ukjent hvor mye FBI faktisk betalte for å låse opp mobilen, men nå kan det vise seg at senator Diane Feinstein har røpet summen.

– Jeg ble også rammet da San Bernardino skjedde, og du har gjort ting for å tillate at enheten skulle åpnes, og så måtte FBI bruke 900 000 dollar for å åpne den. Og som jeg senere fikk vite om noe av grunnen til det, var det gode grunner til å låse opp enheten, sa senatoren under en høring fredag.

Da viser det seg at FBI bladde opp 900 000 dollar, eller rundt 7,7 millioner kroner, for å låse opp iPhonen.Flere organisasjoner og nyhetsmedier har kjempet for at FBI skal oppgi summen, men byrået har sagt at beløpet skal forholdes klassifisert. Nå kan Feinstein ha avslørt hackersummen ved en forsnakkelse.

 

Kilde:
CNBC

Stikkord: FBiOS, sikkerhet