FBI er usikre på om de vil avsløre hackemetoden til Apple.

Annonse


FBI vil ikke avsløre noe

FBI var nok ganske fornøyde da de omsider, ved hjelp av hackere, klarte å låse opp den mye omtalte iPhonen i San Bernadrino-saken.

Intern gransking
Kort tid etter at FBI hadde annonsert at de hadde klarte å låse opp mobilen, uttalte Apple at de ønsket å få vite metoden som ble brukt. Det kan de muligens bli nødt til å se langt etter.

The Wall Street Journal siterer kilder som hevdes å ha en viss viten om FBIs planer og som uttaler at FBI vil fortelle det hvite hus at en intern gransking av myndighetene ikke gir mening ettersom de vet såpass lite om hackerverktøyet som ble brukt.

«En gjennomgang av myndighetene under U.S. Vulnerabilities Equities Process, som gjør det mulig for føderale byråer å fastslå om et kritisk sikkerhetshull skal bli delt med selskaper, vil potensielt føre til at sikkerhetssvakheten blir avslørt til Apple. Uten en gjennomgang kan det hende at Apple ikke får vite hvordan iPhonen ble brutt opp», skriver MacRumors.

Annonse


Les også: Dommer beordrer Apple til å hjelpe FBI.

Vurderer
Wall Street Journals rapporter kommer kort tid etter uttalelser fra FBI-direktør James Comey under et kybersikkerhetsmøte i Washington D.C. Ifølge Comey vurderer FBI fortsatt om de det er nødvendig med en intern gransking.

– Vi er midt i prosessen med å finne ut av det. Saken er om vi er klar over svakheten eller om vi kun kjøpte verktøyet og ikke har nok viten om svakheten til å implisere prosessen, uttalte han.

Les også: – iPhone-hacken har hjulpet FBI.

 

Kilder:
MacRumos,
The Wall Street Journal (betalingsmur)