Polititjenestemenn forteller att FBI har hentet ut verdifull informasjon.

Annonse


– iPhone-hacken har hjulpet FBI

Ifølge amerikanske polititjenestemenn har hackingen av iPhonen 5c-em tilhørende den drepte terroristen Syed Farook, gitt FBI informasjon de tidligere ikke satt på. Det melder CNN.

Slik startet det hele: Dommer beordrer Apple til å hjelpe FBI.

Verdifull informasjon
Forrige uke skrev CBS News at FBI ikke hadde lykkes i å hente ny og essensiell informajson, men ifølge de nye detaljene har altså FBIs opplåsing ført til viktige funn.

CNN siterer kilder som hevder at etterforskere nå er mer sikre på at Farook ikke hadde kontakt med andre i løpet av det 18-minutters lange hullet som FBI tidligere uttalte at de savnet på deres tidslinje.

Annonse


«Telefonen inneholdt ikke bevis for kontakt med andre IS-støttespillere og eller bruk av kryptert kommunikasjon under perioden som FBI var opptatt av», skrive nyhetssiden.

FBI-etterforskere har nå konkludert med at det var informasjon på telefonen som de tidligere ikke hadde, uttaler polititjenestemenn uten å gå inn på detaljer.

Hacker-hjelp
Det er har også vært mye snakk om hvem som faktisk hjalp FBI med å låse opp enheten. Frem til i går var det det israelske sikkerhetsselskapet Cellebrite som ble omtalt som FBI-hjelperne, men ifølge Washington Post var det «gray hat»-hackere som gjorde dette på oppdrag fra myndighetene.

«Byrået skal ha betalt en gruppe med datasnokere en engangssum for å lokalisere et «zero-day» sikkerhetshull. Dette skal ha blitt brukt til å lage en type maskinvare som skulle hjelpe dem å låse opp iPhone 5c-en tilhørende den avdøde terroristen Syed Farook».

Les også: «Fikk hjelp fra hackere.»

 

Kilde:
CNN

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse