Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– FBI har ikke funnet noe betydelig på terroristtelefonen

Så langt har søket vært resultatløst.

Ifølge CBS News har ikke FBI klart å finne noe betydelig på den mye omtalte San Bernardino-telefonen de nylig fikk hjelp til å låse opp.

Ingenting
Nettstedet siterer en anonym politikilde som hevder at FBI har lykkes i å analysere innholdet på iPhone 5c-en i saken, men ingenting av interesse er blitt avslørt ennå.

Tidligere i april fortalte byrået til amerikansk presse at de ikke på daværende tidspunkt visste om det var noe nyttig å hente ut fra mobilen og om de i det hele tatt planla å dele svaret.

Rapportene sammenfaller godt med spekulasjoner i forkant av opplåsingen av enheten. Blant annet skal mannen til en av de overlevende fra skytingen uttalt at det var lite sannsynlig at de fant noe på iPhonen ettersom det er en mobil som er eid av kommunen.

Les mer om den aktuelle saken her.

Selskap eller hackere
Det er har også vært mye snakk om hvem som faktisk hjalp FBI med å låse opp enheten. Frem til i går var det det israelske sikkerhetsselskapet Cellebrite som ble omtalt som FBI-hjelperne, men ifølge Washington Post var det «gray hat»-hackere som gjorde dette på oppdrag fra myndighetene.

«Byrået skal ha betalt en gruppe med datasnokere en engangssum for å lokalisere et «zero-day» sikkerhetshull. Dette skal ha blitt brukt til å lage en type maskinvare som skulle hjelpe dem å låse opp iPhone 5c-en tilhørende den avdøde terroristen Syed Farook», skrev vi i går.

 

Kilder:
9to5Mac,
CBS News

Stikkord: Apple, fbi, sikkerhet