FBI skal ha fått hentet ut det innholdet de var ute etter.

Annonse


FBI hacket iPhonen – nå svarer Apple

I natt norsk tid annonserte FBI at de har klart å få ut innholdet av den mye omtalte iPhone 5c-en til den avdøde San Bernardino-terroristen Syed Farook.

Les: FBI dropper saken mot Apple.

Uttaler seg
Apple har svart på saken med følgende uttalelse:

«Fra starten av, var vi sterkt imot FBIs krav om å bygge en bakdør inn til iPhonen ettersom vi følte at det ville sette en farlig presedens. Som et resultat av at myndighetene dropper saken, skjedde ikke dette. Denne saken skulle aldri ha blitt tatt opp.

Vi vil fortsette hjelpe politiet i deres etterforskning, noe vi hele tiden har gjort, og vi vil fortsette å forbedre sikkerheten i våre produkter ettersom trusler og angrep mot våre data blir mer sofistikert og kommer hyppigere.

Apple føler sterkt at personer i USA og verden rundt fortjener databeskyttelse, sikkerhet og personvern. Å gi opp en ting for en annen gjør at personer og land blir mer utsatt.

Denne saken reiste noen spørsmål der vi trenger å diskutere våre friheter, sikkerhet og personvern på et nasjonalt nivå. Apple er fortsatt forpliktet til å dela i denne diskusjonen.»

Les alt om FBI-Apple-saken her.

Usikker fremtid
For øyeblikket er det uklart som vil skje videre i saken, men det er nok meget sikkert at siste ord ikke er sagt i denne saken.

Hvis Apple tetter hullet FBI har brukt, kan det bli en ny runddans hvis dette tilfellet dukker opp igjen – noe det kommer til å gjøre med sikkerhet.

 

Kilder:
The Verge,
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse