Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En Surface Book 2 er på vei, men ikke klar. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Microsoft-kjenner setter en demper på Surface-ryktene

I stedet skal selskapet snakke om den nye Windows-versjonen.

Den seneste tiden har det versert flere rykter om et kommende Microsoft-arrangement der selskapet, ifølge rapportene, skal vise frem nye Surface-produkter.

Windows Cloud-fokus
Ferske rapporter fra Microsoft-kjenner Mary-Jo Foley hevder i stedet at det er Windows Cloud som er fokuspunktet under arrangementet som trolig blir avholdt i mai.

«Spring»-arrangementet går under kodenavnet «Bespin». Dette er en oppdiktet planet i Star Wars-universet og huser blant annet byen «Cloud City».

Ny Windows 10-utgave
Windows Cloud er en ny versjon av Windows 10 som egentlig har lite med skyen å gjøre. Den skiller seg ut fra de andre versjonene ved at den kun kan kjøre apper fra Windows Store, men brukerne skal kunne oppgradere til en vanlig Windows 10-utgave.

Microsoft har så langt ikke bekreftet operativsystemet, men allerede har det mottatt kritikk fra flere hold. Epic Games-sjef Tim Sweeney er en av dem som har vært mest høylytt.

Kommentar: Gjør Microsoft dette, tror jeg de kan gjøre braksuksess med Surface Book.

Muligheter for Surface Pro 5
Når det gjelder Surface tror Foley at det er liten sjanse for at Book 2 vises frem under vårarrangementet.

«Mine kilder forteller at Surface Book 2 fortsatt er på planen, men den er ikke klar ennå», skriver hun.

Dog kan det hende at Surface Pro 5 blir avduket under Cloud-arrangementet, men Foley advarer om at det er snakk om en evolusjonær oppgradering fremfor en revolusjonær.

 

Kilde:
ZDNet

Stikkord: Microsoft, surface, windowscloud