Stemmer Digitimes sine kilder, kommer det en billigere Surface Book - det høres ut som noe Microsoft bare må gjøre.
Stemmer Digitimes sine kilder, kommer det en billigere Surface Book - det høres ut som noe Microsoft bare må gjøre.

Annonse


Gjør Microsoft dette, tror jeg de kan gjøre braksuksess med Surface Book

Surface Book er strålende maskiner, men de er alt for dyre. Hva kan Microsoft gjøre for virkelig konkurrere mot Dell XPS og MacBook Pro?

Løsningen er ikke så veldig spennende, men ikke så rent lite logisk, synes nå jeg: Bli kvitt nettbrettdelen for å kutte prisen.

Surface Book til 13 000 kroner uten avtagbar skjerm er løsningen
Å fjerne muligheten til å bruke maskinen som nettbrett, noe jeg tviler på det færreste gjør uansett (de har en iPad eller et Android-nettbrett liggende fra før av, uansett er brettet for stor i hånda), vil nok kutte produksjonskostanden betraktelig, og gjøre det mulig å tilby den rimeligste modellen (den billigste Book-modellen er priset til 15 999 kroner, og lanseres i Norge neste måned – jeg vil tro de kan kutte prisen på basismodellen med 3000 kroner, tilby en «Surface Mini» for 12 999 kroner).

Vaklende kilde fikk rett med Studio
Digitimes melder i dag at det nettopp kommer en «Surface Book 2», men det blir vel neppe navnet om Microsoft velger å lansere en billigere serie laptoper som ser ut og som fungerer som Book, men altså uten avtagbar skjerm. De nye modellene vil leve ved siden av helt nye Surface Book 2 som nok er en stund unna lansering – de dyreste modellen kan fremdeles selges med nettbrettdelen inntakt.

Annonse


Vi tror folk hadde handlet
Det flotte designet, oppgradert batterilevetid, berøringsskjermen og berøringsflaten i kombinasjon med en ren Windows 10 Creators Update-installasjon, men til flere tusenlapper mindre enn dagens Surface Book mener jeg vil selge godt.

Som sagt er Surface Book gode maskiner nå som batterilevetiden er mye bedre, men det går igjen i kommentarfeltene hos oss, og innad i redaksjonen at de er for dyre – «hadde de bare vært billigere hadde jeg kjøpt en».

Microsoft: DO IT.

Annonse