apple siri ios 18
Nye Siri kommer våren 2025.

Annonse


Alle venter på dette fra Apple – nå vet vi når det skjer

Ulempen med ikke å være i EU er at nordmenn ikke får tilgang til alternative app-butikker. Fordelen er at vi får Apple Intelligence i beta, og det i år.

iOS 18.4 våren 2025 får nye Siri

Men så var det Siri, assistenten som Apple ikke brukte like mye tid på. En ting er at ChatGPT kan ta over om Siri ikke kan svare på noe, og det ventes støtte for Google Gemini også, men hva med Apples egen assistent? Hun skal vel ikke være like lite, la oss være forsiktige, lite nyttig, også i fremtiden? For ChatGPT vil jo kun kunne svare på spørsmål fra skyen, ikke styre dingsene eller hjemmet ditt – ei heller integreres det i resten av Apples økosystem.

Apple forsker på robot

Så når gis man muligheten til å gi Siri flere oppgaver, som f.eks. redigere et bilde og sende det til en kontakt? Ikke i høst dessverre, men som utvikler-beta i januar 2025. Allmenheten vil kunne prøve fra våren neste år som en del av iOS 18.4. AI-plattformen lanseres også til Vision Pro neste gang.

Det er dog ingen HomePod som har sjanse til å kjøre nye Siri eller Apple Intelligence. I stedet må “de må vente til selskapet introduserer sin AI-drevne bordrobot, noe jeg har rapportert om i flere måneder,” skriver Mark Gurman.

Nye Siri er en 2025-funksjon.

Allerede i mars 2021 skrev vi om den nye høyttaleren med skjerm som er ment å styre smart-hjem, med mer.

ITavisen, 20. mars, 2023

AirPods med kameraer

Gurman nevner også AirPods med kameraer som vi har rapportert om før i søndagsnyhetsbrevet. Poenget med dette er å kombinere Apple Intelligence med AirPods slik at de kan fortelle deg hva du ser på, hvor du skal gå og hva du ser på foran deg. Ming-Chi Kuo tror på en lansering i 2026, noe Gurman i stor grad backer opp.

Apple Intelligence og Siri.