ipad pro 11 m4
Det kommer neppe en iPad Pro M5 før neste år. Bilde: ITavisen

Annonse


OPPDATERT: Denne Apple-lekkasjen er RAR

Mark Gurman fra Bloomberg har i et par år snakket om en “HomePod med skjerm.”

Oppdatert, 18:00:

Dert har lekket enda flere Apple-produkter på samme måte som med “HomePod med skjerm” og iPhone 16-seriens A18-brikker: iPad-er. Vi forventer en ny iPad 11, altså selskapets billige nettbrett. Det er også avslørt en ny iPad mini, også den er ventet. Men hva er greia med iPad Pro M5? Det er vel litt tidlig? Det er AppleDB som tror at iPad17-modellene er LTE og WiFi-varianter av en iPad Pro med M5-brikke, men det er jo kun to måneder siden Apple annonserte M4 iPad-ene. Vi testet 11 tommeren i mai.

Ikke vet vi hva som er greia, men håpet er at iPad mini utstyres med M1-brikke for Apple Intelligence. Det vil være en stor-oppdatering av dagens modell som kun har en A15-brikke fra september 2021 og 4GB RAM. En dobling av RAM-en må til for Apples kommende AI-plattform.

Annonse


For øvrig bekrefter Apple at Apple Intelligence lanseres i Norge i beta i høst:

“Apple Intelligence blir tilgjengelig i betaversjon til høsten på iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPad og Mac med M1 og nyere, med Siri og enhetsspråk satt til engelsk (USA), som en del av iOS 18, iPadOS 18 og macOS Sequoia. Enkelte funksjoner, andre språk og andre plattformer kommer i løpet av det neste året.”

  • iPad15,7 – A16 11th Gen iPad Wi-Fi
  • iPad15,8 – A16 11th Gen iPad LTE
  • iPad16,1 – A17 iPad mini 7th Gen Wi-Fi
  • iPad16,2 – A17 iPad mini 7th Gen LTE
  • iPad17,1 – M5 11″ Pro Wi-Fi
  • iPad17,2 – M5 11″ Pro LTE
  • iPad17,3 – M5 13″ Pro Wi-Fi
  • iPad17,4 – M5 13″ Pro LTE

HomePod med robot-arm og Apple Intelligence

Senere ble det avslørt at skjermen er plassert på en robot-arm som vet hvor brukeren er – produktet ble senest bekreftet som under utvikling av Gurman på søndag, og nå har vi ytterligere bekreftelse på at produktet ikke bare finnes, men er på vei.

MacRumors har nemlig funnet kode på Apples servere som refererer til “HomeAccessory17,1,.” De av dere som følger ekstra godt med vet at 17-tallet allerede er avslørt i forbindelse med iPhone 16-serien. Samtlige av årets Apple-mobiler får A18-brikken, og nå som 17-tallet dukker opp igjen, er det grunn til å tro at produktet får samme brikke.

Mye kraft for en HomePod

Det betyr også at Apple nok ser for seg at produktet med A18-brikken vil være på markedet uendret i mange år. Og, som MacRumors påpeker, A18-brikken mer eller mindre garanterer Apple Intelligence-støtte. Produktet vil kjøre en variant av tvOS.

Det er også funnet referanser til to Apple TV-modeller, AppleTV14,4 og AppleTV14,5. Det er ventet en oppgradert strømmeboks i år.