Annonse


Apple forsker på robot som følger deg i hjemmet

Mark Gurman har nok et scoop fra Apples interne planer: selskapet utforsker roboter.

Apple har jobbet på og av roboter i flere år

Det gir mening på flere måter, fordi noen vil måtte utfordre Tesla og Amazon, og ikke minst for Apple som brukte minst ti år på et bil-prosjekt som ble kansellert – men det er garantert teknologi de fant opp i den forbindelse som kan brukes på ting som roboter.

Gurman rapporterer at selskapet har utviklere som ser på muligheten til å utvikle en robot som kan følge eierne rundt i hjemmet. Nøyaktig hva den er til for er det ingen detaljer om. Vi tipper de uansett ønsker å utvikle det grunnleggende for å ha et fotfeste i fremtiden, så får man heller finne ut detaljene senere.

MacBook med berøring har dukket opp igjen

Apple har også utviklet en avansert enhet som sitter på bordet og som bruker en robot-arm for å snu skjermen rundt. Akkurat dette får oss til å tenke på Gurmans rykte om en HomePod påmontert en iPad med robot-arm. Visstnok skal “robot-skjermen” kunne reagere på hva brukeren gjør, uten at vi helt skjønner hva som er poenget. Det samme tenker Apple som fremdeles ikke har kommet til enighet seg imellom om de skal lansere produktet.

Det er ingen garanti for at noen av prosjektene blir en realitet, og roboten skal ha vært på og av Apples produktkart mange ganger, ifølge personer med kjennskap til planene. En annen interessant ting Gurman nevner så vidt, er MacBook med berøringsskjerm som kan komme i 2027.

Annonse