arvrapplefordyrtingensuksess
Apple sitt VR/AR-hodesett blir kanskje mer som en markeds-prototype for å teste hva som fungerer, enn en mega-hit - spesielt om hodesettet vil koste 20 000 kroner.

Annonse


Varsler fiasko om Apple gjør dette

Apple forbereder seg på mer produksjon utenfor Kina ettersom landet har stengt ned igjen for covid. Tiltakene ser ikke ut til å lette med det første, og hvordan påvirker forsyningsproblemene det kommende VR/AR-hodesettet?

Apple sliter med å levere nok produkter

Det er også mye frem og tilbake i forhold til hjemmekontor grunnet covid hos selskapets hovedkontor, og selv om Apple neppe har lyst til å gi opp kontorene de brukte milliarder av dollar på, er det også farlig for dem å tvinge talenter til å ikke lenger å jobbe hjemme. Da går de kanskje til konkurrenten. Apple har mistet mangebil-prosjektet, selv om de også har klart å snappe opp medarbeidere fra Meta og Tesla.

Men i forhold til Apples produkterlansering er det Kina som er det store problemet, og som i USA som i Norge er det ganske så lange ventetider fra Appels nettbutikker.

Vil det lønne seg for Apple å vente med hodesettet til Kina er ferdig med covid?

Når det gjelder Apples VR/AR-hodesett som Gurman mener kanskje skal vises sent frem i år (ikke på WWDC) og lanseres neste år, så har ryktene lenge gått på at produktet blir priset til 2000 dollar (19 5000 kroner), kanskje til og med 3000 dollar.

Annonse


Jeg tror ikke Apple ser på hodesettets lansering som noe annet enn en investrering i fremtiden.

Mark Gurman

“Jeg tror ikke at Apples første hodesett blir en mega-hit om prisen er 2000 eller 3000 dollar. Ettersom prisen nedjusteres etterhvert, tror jeg at produktet kan blit en hit. Uanett vet Apple at de virkelig store pengene er i AR-briller uten VR-delen,” poengterer Gurman med riktighet, og sier at de selskapet vil måtte skaffe seg mer kunnskap med at kombinasjon VR/AR-hodesett før de lanserer et par briller med kun AR.

Det har lenge vært en tanke om at hodesettet egentlig mer er en utvikler-test enn noe annet. Dette vil stemme ekstra godt om det viser seg at de kun viser frem hodesettet i år, lanserer en rOS-utviklerpakke for utviklerne, for så å håpe på at økosystemet er fristende nok for lansering neste år.

Annonse