applecarforlater
Stadig forsvinner det toppfolk fra Apples bil-prosjekt. Hva gjør det med de ryktede lanseringsplanene i 2025?

Annonse


De fortsetter å forlate Apples store prosjekt

Bloomberg melder at Apple nettopp har mistet tre ingeniører som har vært involvert i Project Titan, bilprosjektet til Apple.

Mister flere ansatte

Ingeniørene som nå forlater Apple følger dermed i fotsporene til flere sentrale skikkelser i Apples bilprogram som de siste månedene har blitt snappet opp av ulike konkurrenter, deriblant Ford og Volkswagen.

De tre ingeniørene har i dette tilfellet alle fått øye på et oppstartsselskap som nå blir deres nye arbeidsplass.

En av dem er Eric Rogers som har funnet sin vei fra sjefsposisjon som ingeniør i bilens radarsystem til Joby Aviation, et taxi-oppstartsselskap som satser på elektriske fly. Joby Aviation har også snappet opp de to andre ingeniørene, Alex Clarabut og Stephen Spiteri, som hittil har hatt en rolle i utviklingen av batteriene til Apple-bilen.

Annonse


Stor belastning

I rapporten til Bloomberg gjøres det uttrykk for at utfordringene knyttet til bilprosjektet har vært en stor belastning for ingeniørene i selskapet. Det at man stadig serveres nyheter om at ansatte i nøkkelroller forlater selskapet tyder på at hindringene for Apple er mange i det de forsøker å etablere seg i en enorm industri som dette.

Hindringer omtales i både signifikante endringer i strategien og målene for prosjektet, samt at konkurrerende bedrifter har vært aktive for å rekruttere talentene deres.

Med det sagt så er det ikke bare Apple som har måttet se egne ansatte bli plukket ut av konkurrenter – Apple selv har snappet opp flere ansatte til bilprosjektet fra konkurrerende selskaper. I september ble det kjent at Apple hadde kapret to ingeniører fra Mercedes.