appleleveringsproblemerapril2022
Tim Cooks styrke er logistikk og lager, men det hjelper ikke når Kina igjen stenger ned grunnet covid. Nye iPad Air kan ikke leveres før halvveis ut i mai.

Annonse


KRISE: Så lenge må du vente på Apple-produkter i Norge

Apple har lagt frem sine beste andre kvartal tall noen sinne, men hva skjer med iPad? Leveringsproblemer, og nettbrettet er langt ifra det eneste.

Apple omsatte for 97,3 milliarder dollar i andre kvartal 2022

iPhone, Mac, Wearables, og Services-delene av selskapet økte alle i omsetning, men iPad-inntektene er ned to prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Her er tallene per produktkategori (alle tallene sammenlignes med tilsvarende kvartal 2021):

  • iPhone: 50,5 milliarder dollar – opp fra 47,9 milliarder dollar
  • iPad: 7,6 milliarder dollar – ned fra 7,8 milliarder dollar
  • Mac: 10,4 milliarder dollar – opp fra 9,1 milliarder dollar
  • Wearables, Home og Accessories: 8,8 milliarder dollar – opp fra 7,8 milliarder dollar
  • Services: 19,8 milliarder dollar – opp fra 16,9 milliarder dollar

Årsaken til at iPad-salget er svakere sier Tim Cook er grunnet større leveringsproblemer (Cook: “veldig betydelige forsyningsbegrensninger”), noe han har rett i. Årsaken er nok en bølge covid-nedstengninger i produksjonslandet Kina.

Heldigvis for Cook & Co. så opplever ikke stjerne-produktet iPhone de samme leveringsproblemene: da ville Apples tall nok sett helt annerledes ut.

Annonse


Samtlige av Apples produkter har ventetid – noen helt til juni

Ved å ta en titt på Apples norske nettbutikk kan ikke nye iPad Air med M1, hverken i 64GB eller 256GB-modeller leveres før 16. til 23. mai.

Hva med et langt mer etablert produkt som iPad Pro? En iPad Pro 11 med 128GB lagringsplass kan leveres mellom 5. mai til 9. mai, så det er litt backlog på disse også. iPad Pro 12,9 tar enda noe lenger tid å få hjem: 128GB-modellen kan leveres mellom 9. til 16. mai.

iPhone 13 Pro og Pro Max. 128GB kan leveres 2.mai, så disse opplever ingen problemer. Også iPhone mini som “ingen” vil ha har samme leveringsdato. Det samme gjelder for iPhone 13 og nye iPhone SE. Også AirPods 3. generasjon har 2. mai som leveringsdato.

Apple Watch Series 7 har også veldig treg levering: en modell med “urkasse av aluminium i stjerneskinn, flettet Solo Loop” 41 og 45 mm kan ikke leveres før mellom 9. juni til 16. juni.

iMac 24″ kan leveres tidlig i mai uansett konfigurasjon.

Enda verre er det med Apples i det siste mye omtalte Studio Display. Den rimeligste modellen med det enkleste stativet kan ikke leveres før åtte til ti uker.

MacBook Air da? Den må jo være lett å få tak da den har vært på markedet lenge? Neida: begge modellene kan ikke leveres før 16. juni til 29. juni. MacBook Pro 13″ med M1 kan leveres 2. mai med standard-maskinvare.

De to nyeste MacBook Pro 14 og 16-modellene har nesten like lang levering med estimert levering 8.juni til 22. juni.

Annonse