Her er alle selskapene som har brutt sine bånd med Huawei

shtdre-1280x720
Huawei står midt oppe i en meget alvorlig situasjon. Her under en pressekonferanse i mars, da selskapet annonserte et søksmål mot USA.

Da Trump-administrasjonen satte Huawei på sin svarte-liste forrige uke, var Google først ute med å bryte sine bånd med selskapet. Google kunngjorde at de trakk tilbake Huaweis Android-rettigheter, og Huawei får heller ikke tilgang til Google-maskinvare i fremtiden.

Avgjørelsen startet på mange måter ballet – bruddet med Google ble det første alvorlige problemet for Huawei. Selv om Huawei garanterer at de fortsatt vil lansere sikkerhetsoppdateringer og tilby kundesupport, ser det mørkt ut for fremtidige Android-oppdateringer og tilgang til Google-tjenester, slik som Maps, YouTube og så videre.

Huawei har imidlertid et eget operativsystem klart allerede i høst. OS-et vil angivelig støtte Android-apper, og har vært utviklet av Huawei i flere år.

Annonse

Les også: Huawei: – Vi blir mobbet
Les også:Huawei vil ta rotta på Play Store med sin egen appbutikk

I ettertid har handesdepartementet i USA gitt Huawei en 90-dagers midlertidig handelstillatelse, men til syvende og sist er dette bare en utsettelse av noe uungåelig.

Kort tid etter at Google annonserte nyheten, fulgte flere andre, blant andre verdens største brikkeprodusenter.

Qualcomm

Qualcomm var et av de første selskapene etter Google som også brøt sine bånd med Huawei. Tre dager etter at Huawei havnet på svarte-listen varslet Qualcomm sine ansatte om at de ikke skulle levere varer til Huawei lenger.

Intel

Intel var også raskt på ballen. Omtrent samtidig som Qualcomm tok affære, gjorde Intel det samme.

Broadcom

Selskapet fortalte sine ansatte at alle transaksjoner og samarbeid med Huawei opphører med umiddelbar virkning.

Xilinx

Xilinx er markedsledende innenfor FPGA (field-programmable gate array)-brikker. FPGA-brikker brukes ofte når det skal foretas maskinvare-oppgraderinger fordi de er veldig fleksible. Selskapet har vært en viktig kunde for Huawei, men nå har kundeforholdet opphørt.

ARM

Cambridge-baserte ARM, som er Englands største teknologi-selskap, står bak brikkedesign som brukes av prosessorer over hele verden, inkludert Huawei-produkter.

ARM valgte også å bryte samarbeidet med Huawei. Overfor sine ansatte uttalte selskapet at de må suspendere samarbeidet med Huawei.

Ifølge notatet må ARM-ansatte bryte «alle aktive kontrakter, support og fremtidige engasjementer» med Huawei.

Selskapet gjør dette fordi deres brikkedesign inneholder teknologi med opphav fra USA. ARM mener de dermed påvirkes av Trump-administrasjonens Huawei-bannlysning.

Panasonic

Panasonic kunngjorde at de stanser leveringer av enkelte komponenter til Huawei.

Dette for operere i tråd med USAs nye Huawei-restriksjoner.

– Panasonic har instruert ansatte om å stanse transaksjonene med Huawei og deres 68 affiliate-partnere, skrev selskapet i en uttalelse.

Selskapets største fabrikker ligger ikke i USA, men mange av komponentene de benytter seg av har amerikansk opphav.

Panasonic produserer komponenter for både smarttelefoner, biler og roboter som brukes i fabrikkproduksjon.

Det har imidlertid vær motstriende meldinger rundt Panasonic-stansen. Reuters skriver at Panasonics kinesiske nettsider sier at de fortsatt skal levere varer som normalt til Huawei. BBC skriver på sin side at Panasonic skal gå gjennom alle komponentene de leverer til Huawei, og stanse leveringen av det som bryter med USA-restriksjonene. Leveringen av det som ikke har USA-opphav kan dermed se ut til å fortsette.

Vodafone

Vodafone er Storbritannias største mobiloperatør. Onsdag kunngjorde selskapet at de stanser lanseringen av Huaweis kommende 5G-telefoner. Opprinnelige skulle telefonene lanseres 3. juni.

– Vi setter forhåndsordrene for Huawei Mate 20 X (5G) på pause. Dette er et midlertidig tiltak mens usikkerheten rundt nye Huawei 5G-enheter eksisterer, uttalte en Vodafone-representant til Guardian.

EE

EE er også en britisk operatør som valgte å eksludere Huawei. EE skulle etter planen lansere Huaweis 5G-telefoner 30. mai.

Selskapet opplyser til Guardian at de valgte å stoppe Huawei-salget som en følge av av at Google trakk tilbake Huaweis Android-lisens.

Microsoft?

Microsoft har fjernet sine Huawei-produkter fra sin nettbutikk. Nå finnes det ingen spor etter MateBook-maskinene lenger.

Imidlertid har ikke selskapet uttalt seg offentlig om Huawei-saken. Microsoft har ikke bekreftet at de avslutter samarbeidet med Huawei. Men det kan altså se slik ut.

SD Association

I går ble det kjent at også SD Association har ekskludert Huawei som medlem. På SD Associations nettsider kan man se at Huawei er fjernet fra listen over medlemmer.

Foreløpig har ikke organisasjonen kommet med noen offisiell uttalelse, men hvis informasjonen stemmer vil det gjøre det umulig for Huawei å produsere produkter med SD-støtte. Det betyr at muligheten til å utvide lagringsplassen med Micro-SD-kort opphører.

Infineon

Den tyske brikkeprodusenten Infineon har også valgt å stoppe alle leveranser til den kinesiske giganten.

«Infineon har besluttet å være forsiktige og stanset derfor leveringene, men kommer til å holde møter denne uken for å diskutere situasjonen.»

Ifølge Neowin selger ikke Infineon komponenter til Huawei for mer enn rundt 100 millioner dollar på årlig basis, noe som til syvende og sist ikke utgjør en altfor stor del av inntekten til det tyske selskapet.

Annonse
Annonse