Huawei vil ta rotta på Play Store med sin egen appbutikk

Skjermbilde 2019-05-21 kl. 13.19.18
Bruddet med Google kom trolig ikke som et sjokk for Huawei.

Huawei opplever nok en gang dramatiske dager – søndag sprakk nyheten om at selskapet ikke får samarbeide med Google lenger, noe som stikker kjepper i hjulene for fremtidige Android-oppdateringer og bruk av populære Google-apper på Huawei-enheter.

Vi har tidligere skrevet at det kinesiske selskapet har et egenutviklet Android-alternativ klart i tilfelle det skulle bli nødvendig. Vel, den nødvendigheten kan vi være vitne til nå.

Tilbød seg å hjelpe apputviklere til suksess i Kina

Men nå hevder Bloomberg at de sitter på opplysninger som tilsier at Huawei slett ikke var uforberedt på Google-bruddet.

Annonse

Ifølge avisa tok Huawei kontakt med apputviklere i fjor. Selskapet skal ha bedt dem om å utvikle apper for en ny appbutikk utenfor Kina. Som takk for hjelpen tilbød Huawei seg å hjelpe utviklerne med å bli store i Kina, verden største marked for smarttelefoner.

Satser på Huawei App Gallery

Huawei skal ha sagt til potensielle partnere at de mot slutten av 2018 kom til å ha 50 millioner europeiske brukere av appbutikken (som heter Huawei App Gallery).

Bloomberg hevder de har sett dokumenter som viser dette.

Selskapet skal også ha vært i samtaler med europeiske mobiloperatører om å spre den nye appbutikken til større markeder.

Selv om App Gallery ikke kan måle seg med Google Play Store foreløpig, viser dette hvor viktig europeiske brukere er for Huawei. Det er også et tegn på at selskapet har vært forberedt på å ta opp kampen mot sin tidligere samarbeidspartner i lengre tid.

Kilde:
Bloomberg

Annonse
Annonse