Huawei lover sikkerhetsoppdateringer, men kan ikke garantere Android-fremtiden

huawei-5cd5272f8673b-5ce283a44629c
Huawei kommenterer det oppsiktsvekkende bruddet med Google, som vil kunne få store konsekvenser for det kinesiske selskapet.

Søndag kunne Reuters melde at Google fryser sitt samarbeid med Huawei, noe som fører til at det kinesiske selskapet ikke kan benytte seg av en rekke populære Google-apper i fremtidige telefoner.

Fremtiden for selve Android på Huawei-enheter er også høyst usikker.

Saken er svært alvorlig for Huawei, som for øvrig har forberedt seg på at noe slikt kunne skje. Selskapet har nemlig jobbet med et eget operativsystem i flere år, i tilfelle de skulle bli tvunget til å bytte plattform.

Annonse

– Vi har levert betydelig bidrag til Android

Huawei forholdt seg lenge tause til Googles beslutning, men nå har selskapet kommentert saken. I en uttalelse som er formidlet til pressen uttrykker Huawei skuffelse.

– Huawei har levert betydelige bidrag til utviklingen og veksten av Android verden rundt. Som en av Androids globale nøkkelpartnere har vi jobbet tett med deres åpen kildekode-plattform for å utvikle et økosystem som både forbrukere og industrien har dratt nytte av, sier en talsperson for selskapet i pressemeldingen.

Selskapet opplyser samtidig at de vil fortsette å tilby sikkerhetsoppdateringer og kundesupport til alle eksisterende Huawei og Honor-smarttelefoner, samt nettbrett. Dette gjelder også produkter som ikke er solgt, men som fortsatt er i butikker over hele verden.

– Vi vil fortsette å utvikle et sikkert og bærekraftig programvare-økosystem for å tilby den beste opplevelsen for alle brukere globalt, sier Huawei.

Det Huawei ikke adresserer i uttalelsen, er derimot hvorvidt fremtidige telefoner kan motta Android-oppdateringer eller om de leveres med Android i det hele tatt.

Dette er saken

19. mai meldte Reuters at de hadde troverdige kilder som sa at Google, med umiddelbar virkning, ville avslutte alle forretningsavtaler med Huawei. Det innebærer at selskapet mister tilgangen til populære Google-apper. Huawei-enheter får heller ikke motta fremtidige Android-oppdateringer. 20. mai kunngjorde Intel, Qualcomm, Broadcom og Xilinx at også de fryser avtalene sine med Huawei. Det samme gjorde Tyske Infineon.

Kilde:
TechCrunch

Annonse
Annonse