Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Infineon i Tyskland stanser leveringene til Huawei midlertidig.

Tyske Infineon med full stans i Huawei-leveranser

Huawei-sjefen forteller at de kan håndtere forsyningsnekten.

Google annonserte i går sent at de skulle kutte ut støtten for nye Huawei-telefoner ved å ikke lenger tilby flere av deres tjenester på kommende smarttelefoner fra den kinesiske produsenten. I ettertid har det ført til en aldri så liten dominoeffekt der flere og flere store, amerikanske selskaper føyer seg i rekken, der de setter leveranser av komponenter og lignende på vent.

Tysk storleverandør stanser leveringene

Og det ser nå ut som Huawei også møter motstand i Europa: flere medier melder den tyske brikkeprodusenten Infineon inntil videre stopper all leveranser til den kinesiske giganten. Årsaken til at de nå innretter seg etter det amerikanske forbudet er at det også gjelder utenlandske selskap dersom de benytter seg av amerikansk teknologi i sine komponenter.

Utviser føre-var-holdning

Til Nikkei fortalte en kilde med kjennskap til Infineon at selskapet bevisst går inn for å være litt tilbakeholdne, før de eventuelt fortsetter samme praksis som før, gitt at de har loven på sin side:

«Infineon har besluttet å være forsiktige og stanset derfor leveringene, men kommer til å holde møter denne uken for å diskutere situasjonen.»

Ifølge Neowin selger ikke Infineon komponenter til Huawei for mer enn rundt 100 millioner dollar på årlig basis, noe som til syvende og sist ikke utgjør en altfor stor del av inntekten til det tyske selskapet.

Kan takle opptil ett år med forsyningsnekt

Huawei-grunnleggeren Ren Zhengfei fortalte i helgen at de kommer til å takle en eventuell stans i forsyningene fra Qualcomm og andre amerikanske leverandører. Dette argumenterte Zhengfei med at selskapet har opparbeidet seg store lagre som skal vare mellom seks og tolv måneder på maskinvarefronten, slik at man har tid til å løse konfliktene i mellomtiden.

Kilde:
Neowin

Stikkord: Google, infineon, kina, usa