YouTube-annonser ble brukt til kryptograving.
YouTube-annonser ble brukt til kryptograving.

YouTube-annonser kan ha brukt PC-en din til kryptograving

2017 var et stort år for kryptovalua, noe som blant annet har ført til grafikkortmangel til frustrasjon for PC-spillerne. Det har også ført med seg at nettsteder forsøker å bruke ressursene til besøkenes PC-er i jakten på mer digital valuta.

Brukte YouTube-annonser

I fjor ble det avslørt at The Pirate Bay gjør dette og nå skriver Ars Technica at også YouTube-annonser har brukt samme taktikk. Riktig nok ikke med Googles velsignelse. Avsløringen kommer etter at flere brukere tok til sosiale medier og klaget over at antivirusprogrammer advarte mot skadelig kode på strømmetjenesten.

Sikkerhetsselskapet Trend Micro melder at det i de fleste tilfellene blir brukt et Javascript fra Coinhive som bruker rundt 80 prosent av besøkenes CPU-kraft for å grave etter kryptovaluta. Sikkerhetsforskeren Troy Mursch sier overfor Ars Technica at YouTube kan ha vært målet fordi brukerne ofte bruker mye tid på siden og at jo lenger de forblir på siden, jo mer kryptovaluta kan angriperne grave frem.

Til nettstedet sier en representant for Google at slike annonser bryter selskapets retningslinjer og at disse er fjernet.

Annonse


Flere nettsteder bruker PC-en din sine ressurser til kryptograving.

 

Kilde:
Trend Micro,
Ars Technica

Annonse