En rekke europeiske forhandlere har satt maksgrense på GPU-ordre per kunde etter en anbefaling fra Nvidia.
En rekke europeiske forhandlere har satt maksgrense på GPU-ordre per kunde etter en anbefaling fra Nvidia.

Annonse


Nvidia er lei bitcoin – ber butikkene selge skjermkort til spillere

GPU-er, spesielt de fra AMD, er populære for bitcoin-fans som bruker kortene for å sanke så mye som mulig.

Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Nok til å senke prisene? Trolig ikke

Men også Nvidia merker presset, men skal visstnok nå ha fortalt butikker at de må prioritere å selge skjermkortene til spillere, og ikke bitcoin-sankere.

Til ComputerBase.de har Nvidia forklart følgende:

Annonse


For Nvidia kommer spillerne først. Alle aktiviteter relatert til vår GeForce-produktlinje er rettet mot vår hovedmålgruppe.

For å sikre at GeForce-spillerne fremdeles har god GeForce-grafikkort-tilgjengelighet, har vi valgt i den nåværende situasjonen, å anbefale ovenfor våre handelspartnere at de tar de nødvendige skrittene for å møte spillernes behov“.

Tjener mer på spillere

Nvidia kan ikke tvinge butikkene til ikke å selge til bitcoin-samlere, selvsagt, men oppfordringen er altså klar, men det spørs om GPU-prisene vil falle noe særlig – det vil jo være umulig for Nvidia å vite hva folk bruker kortene til, men er ordrene store vil de bli mistenksomme. Det er butikker som nå har satt en maksgrense på to like kort per kunde.

En mulig årsak for at Nvidia er litt nervøse for dette, er at når bitcoin-markedet faller, så kjøper spillerne GPU-ene bitcoin-samlerne ikke lenger vil ha, billig, i stedet for å kjøpe et helt nytt og dyrt kort.

Lojale spillere oppgraderer uansett hyppigere.

 

Kilde:
Computerbase.de

Annonse