Du kan stanse valutagravingen.
Du kan stanse valutagravingen.

Annonse


Nettsteder bruker PC-en din til å grave etter kryptovaluta

Forrige uke la utviklerne av fildelingsnettstedet The Pirate Bay en Javascript-basert kryptovalutagraver til nettstedet som bruker prosessoren til besøkende for å generere Monero-mynter. Noe som kan gi ekstra kroner i kassen til nettstedet.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Kan stanses
Hvis du er en flittig bruker av The Pirate Bay og ikke ønsker at PC-en din skal brukes til det formålet, har AdBlock Plus løsningen. Nettlesertillegget, som vanligvis blokkerer annonser på nettsider, har lagt til et nytt filter som forhindrer The Pirate Bay med flere å bruke din PCs prosessor fra å grave etter digital valuta.

Ved å legge til filteret med teksten «coin-hive.com/lib/coinhive.min.js» i AdBlock Plus forhindrer du at nettsteder bruker ressursene dine uten samtykke. I Chrome er det teksten «||coin-hive.com/lib/coinhive.min.js» som gjelder, skriver Venture Beat.

Annonse


Graver etter valuta
Forrige uke fikk besøkende til nettstedet et aldri så lite CPU-sjokk. «Mineren» drives av Coinhive og siden tjente Monero-valuta på dette.

TorrentFreak har blitt fortalt at dette er en testperiode på rundt et døgn, og et forsøk på tjene penger via andre kanaler enn annonser. Det kan tenkes at dette blir den nye måten for siden å betale for driften på. Det loves mer informasjon senere.

Les mer om kryptovaluta i våre guider:

Kilder:
Venture Beat,
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse